Днес в Областната дирекция на МВР в Търговище са получени

...
Днес в Областната дирекция на МВР в Търговище са получени
Коментари Харесай

С нови преносими камери ще разполага ОД на МВР в Търговище

Днес в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище са получени четири портативни камери за реализиране на патрулно-постова активност. С тях предоставените до момента камери стават 18, осведомят от пресцентъра на Дирекцията.

С до момента наличните 14 камери са оборудвани седем служебни автомобила "Шкода Рапид "; три - употребени от чиновници на РУ-Търговище, и по два - от РУ-Попово и РУ-Омуртаг. Новополучените портативни камери са предопределени за териториално обслужване на Областната дирекция.

Тези камери се употребяват от полицейските органи за предварителна защита, понижаване на корупцията, отбрана правата на жителите и чиновниците при използване на полицейски пълномощия, както и за противопоставяне на закононарушения и други нарушавания и запазване на публичния ред.

Сигналът от камерите може да бъдат гледан в действително време от чиновници от оперативните дежурни центрове на съответната конструкция на Министерство на вътрешните работи, за по-ефективно ръководство на силите при реагиране в избрани обстановки. Но в елементарна обстановка, екипите с бодикамери след довеждане докрай на промяната имат ангажимент да смъкват записите на сървър, където се съхраняват най-малко 30 дни и при нужда информацията може да бъде употребена, включително и като доказателствен материал пред съда, допълват от Дирекцията.

С потреблението на тези камери се цели и понижаване равнището на корупцията измежду чиновниците от "Охранителна полиция ", както и възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата. Камерите са закупени с европейски средства - от фонд "Вътрешна сигурност " и от Гаранционния фонд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР