Днес в Областна администрация Видин се проведе първо заседание на

...
Днес в Областна администрация Видин се проведе първо заседание на
Коментари Харесай

Областната преброителна комисия във Видин проведе първото си заседание

Днес в Областна администрация Видин се организира първо съвещание на Областната преброителна комисия, назначена със заповед на ръководителя на Националния статистически институт. То е инициирано поради идното през 2021 година 18-то броене на популацията и жилищния фонд в Република България, което ще е най-мащабното и изчерпателно статистическо проучване у нас. Председател на комисията е заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, а секретар е Цветан Цветков - шеф на отдел „ Статистически проучвания “-Видин, Териториално статистическо бюро Северозапад. В състава й са включени представители на Териториално звено „ Гражданска регистрация и административно обслужване “-Видин, Областна дирекция на МВР-Видин, Служба по геодезия, картография и кадастър-Видин, Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “-Видин, Община Видин и Областна администрация Видин.
Заседанието бе намерено от заместител регионалния шеф Лъчезар Попиванов, който изрази убеденост, че тази виновна работа ще бъде осъществена качествено и в период. Попиванов посочи, че броене на популацията и жилищния фонд се организира във всички европейски страни и дава изчерпателна информация. Резултатите ще се употребяват до идващото броене, което ще се организира след 10 години.
По време на съвещанието бе разискван и признат Правилникът за организацията на активността на Областната преброителна комисията. Обсъден бе и учредителен проект за дейностите по подготовката и провеждането на Преброяване 2021 в област Видин.
Секретарят на Областната преброителна комисия осведоми, че до 26 юни продължава набирането и подбора на претендентите за регистратори, които ще вземат участие в предварителния обход, с които ще се актуализират описите на дворните места, постройките и жилищата. Те ще бъдат подготвени от 6 до 10 юли, а в интервала от юли до 15 септември ще проведат обхода за регистрация. От 15 септември до 30 октомври ще се набират преброителите и контрольорите, а образованията им ще се проведат при започване на 2021 година
По време на съвещанието стана ясно още, че през 2021 година преброяването ще се организира на два стадия – посредством онлайн преброителна карта от 0.00 часа на 22 януари 2021 година до 24.00 часа на 31 януари 2021 година и посредством визитите на обособените семейства от преброители от 8.00 часа на 1 февруари 2021 година до 20.00 часа на 15 февруари 2021 година
Предвидени са още три съвещания на регионалната и общински комисии, които следва да бъдат извършени в периоди до 20 ноември, 15 януари и 10 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР