Днес в национален ефир председателят на БСП Корнелия Нинова си

...
Днес в национален ефир председателят на БСП Корнелия Нинова си
Коментари Харесай

ГЕРБ: Фалшива новина е твърдението на Нинова, че представител на българското правителство е гласувал срещу Лаура Кьовеши

Днес в народен ефир ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова си разреши още веднъж да прави погрешни изказвания, че представителят на българското държавно управление бил дал своя вот против Лаура Кьовеши. Това се показва в позиция на Политическа партия ГЕРБ във връзка телевизионно присъединяване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"В тази връзка сме длъжни да напомни следните обстоятелства:

1. В Съвета на Европейски Съюз в никакъв случай не е имало гласоподаване „ за “ или „ срещу “ Кьовеши. Твърдението, че България е гласувала „ срещу “ Кьовеши, е подправена вест. Държавите-членки трябваше да класират претендентите по точки в скрито гласоподаване. Кьовеши и немският претендент получиха всеки по 29 точки. Френският претендент получи 50 точки. Очевидно е, че тази съвсем двойна разлика в интерес на френския претендент по отношение на останалите двама взети дружно, не е резултат от гласуването единствено на една или две страни.
2. Гласуването е скрито и нито една страна не афишира и няма да разгласи по какъв начин е гласувала. От всички държави-членки обаче, единствено в България опозицията с подправени вести за гласуването се пробва да сътвори скандал там, където подобен няма.
3. Нека госпожа Нинова, в случай че в действителност поддържа Кьовеши, да каже за какво евродепутатите от Българска социалистическа партия, които са членове на комисиите на Европарламента, в които имаше гласоподаване за претендентите за европейски прокурор, избягаха от съвещанията и не я поддържаха.
Призоваваме Корнелия Нинова и претендентите на Българска социалистическа партия да не си служат в предизборната акция с подправени вести и да оставим жителите на Република България сами да създадат своя избор въз основата на обстоятелствата и свършената работа от всички нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР