Днес в Народното събрание вътрешният министър отправи остра критика към

...
Днес в Народното събрание вътрешният министър отправи остра критика към
Коментари Харесай

Говори прокурорът, разследвал полицейското насилие над протестиращи

Днес в Народното събрание вътрешният министър насочи остра рецензия към прокуратурата по отношение на следствието на от митингите през лятото на 2020 година По думите му държавното обвиняване са знаели за записите с принуждение, само че са ги укрили.„ Делегиран прокурор на Европейската прокуратура е поел случая и е решил незабавно и бързо – да приключи преписката. Тоест, те не са имали формирано досъдебно произвеждане, Трифонова се споделя “, разяснява Рашков пред депутатите.

Обвиненията бяха коментирани от делегирания прокурор. По думите ѝ има формирано досъдебно произвеждане, а изнесената от Рашков информация не е правилна.
 Ето я прокурорката, за която Рашков споделя, че не е повдигнала обвиняване на служителите на реда, били протестиращи Ето я прокурорката, за която Рашков споделя, че не е повдигнала обвиняване на служителите на реда, били протестиращи
" Вижте прокурорката Вероника Трифонова, която е отказала да образува наказателно гонене против полицаите-садисти, пребили протестир...

„ Като прокурор в районна прокуратура аз съм следила една инспекция, която в началото се е водила от Столична дирекция на вътрешните работи. Аз съм иззела инспекцията от Столична дирекция на вътрешните работи и съм я упълномощила на Вътрешна сигурност. Смятам, че по този начин е вярно, а не Столична дирекция на вътрешните работи да ревизират личните си чиновници “, сподели прокурорът.

Тя изясни, че за едно от потърпевшите лица е формирано досъдебно произвеждане за лека телесна щета, като изрично отхвърли това да се е случило неотдавна. Трифонова изясни, че е постановила да се разпитат очевидци и да се извършат експертизи, които да потвърдят кой е възможният причинител.

„ За две от другите лица е предписан отвод, тъй като явявайки се в Дирекция Вътрешна сигурност, те собственоръчно са отказали да дадат сведения за случилото се “, посочи Трифонова, само че не назова имената на потърпевшите.

Тя добави, че след прекратяването на инспекцията по тези два случая, тя е изпратила на лицата прокурорски акт, с който могат да защитят правата си.
 Рашков няма илюзии, че ще има доказателства за заповеди да бъдат бити протестиращи против Борисов и Гешев Рашков няма илюзии, че ще има доказателства за заповеди да бъдат бити протестиращи против Борисов и Гешев
" Нямам илюзии, че ще се намерят доказателства " за давани заповеди от управлението на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на тенденциозен побой против митинги...

„ Не знам дали има повдигнати обвинявания, тъй като все още на формиране аз не съм повдигала обвинявания. Не мога да съм безапелационна, че съм гледала същите фрагменти. Гледала съм сходни фрагменти преди повече от осем месеца. Точно поради тях съм решила, че има данни за осъществено закононарушение, по отношение на едно от лицата, за които е трябвало аз да се произнеса “, посочи Трифонова по БТВ.

Тя посочи, че на гледаните от нея фрагменти не е открила да има удари против другите две лица, за които е трябвало тя да се произнесе. Прокурорът добави, че нейни сътрудници са водили също следствия за превишаване на служебни пълномощия от униформени по време на антиправителствените митинги, само че няма информация за развиването им. Относно сниманото от еднообразен момиче, Трифонова съобщи, че това е позорен акт.„ В случая би трябвало да се преследва като засегнатост “, посочи тя.

Прокурорът не пожела да разяснява информацията, че един от осъдените служители на реда е нает в Бюрото за отбрана на очевидци към държавното обвиняване.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР