Днес в Министерството на туризма се проведе работна среща относно

...
Днес в Министерството на туризма се проведе работна среща относно
Коментари Харесай

Четири министерства ще следят чистотата на водата по Южното Черноморие

Днес в Министерството на туризма се организира работна среща по отношение на сигналите за замърсяванията на Южното Черноморие през миналия сезон. От отрасловото ведомство прецизираха, че се реализира непрекъснат надзор на плажовете и че се правят инспекции, които ще продължат и след сезона.

Институциите водят целенасочена държавна политика за даване на туристическия артикул и се следват ясни и точни правила за бистрота.



Взе се решение до края на октомври да се обследват аргументите за замърсяванията на морската вода, в случай че има такива, да се обобщят аргументите и да се вземат ограничения за справяне и възстановяване на чистотата на морската вода и плажовете. Всяка от страните в границите на своята подготвеност ще обследва казуса и ще вземе решение за възстановяване на чистотата, като в края на месец октомври четирите министерства ще се съберат още веднъж да обобщят данните и резултатите.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройството и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР