Днес в Министерство на икономиката на официална церемония управителят на

...
Днес в Министерство на икономиката на официална церемония управителят на
Коментари Харесай

Баумит България получи държавен сертификат за Инвеститор Клас А

Днес в Министерство на стопанската система на публична гала шефът на " Баумит България " Николай Бъчваров получи от заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов документ за " Инвеститор " Клас А ". На церемонията по връчването участва и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев.

Сертификатът е по отношение на капиталовото желание на " Баумит България " да построи втори цех за сухи строителни смеси в Ямбол, който е подобен на първия в Елин Пелин. Благодарение на този документ се чака да се ускорят административните процедури по реализацията на плана, да се даде самостоятелно административно обслужване и финансова поддръжка на инвестицията от страна на страната, като се подкрепи построяването на обществената инфраструктура до терена на завода.

 1996398

Инвестицията на " Баумит България " е в размер на 15,760 млн. лева Капацитетът на бъдещия цех за сухи смеси ще бъде 150 000 тона, а новото индустриално дружество ще сътвори 22 работни места. До момента " Баумит България " обезпечава работа на 100 души и е неоспорим водач на българския пазар в производството на сухи строителни смеси и топлоизолационни системи.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР