Днес в Министерски съвет служебният кабинет представя отчет на дейността

...
Днес в Министерски съвет служебният кабинет представя отчет на дейността
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Служебният кабинет отчита дейността си

Днес в Министерски съвет служебният кабинет показва доклад на активността си.

" Заварихме страна на пауза, в която връзките сред институциите бяха прекратени. Постигнатият прогрес за възстановяване на връзката и координацията в системата на изпълнителната власт е незабележим, само че не трябва да се подценява, тъй като от него зависи успеваемостта на ръководството ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

" Разбира се главното конституционно обвързване на служебното държавно управление е организирането на предварителни избори. В политическите прогнози е надвиснало предчувствието за скорошни предварителни избори. Сега е моментът да напомним, че нашият кабинет се оправи чудесно с организацията и подготовката на парламентарните избори на 2 октомври 2022 година. Изборите минаха умерено и прозрчно, в сходство със закона. Съществени нарушавания не бяха установени. Това е оценката както на българските жители, по този начин и на задграничните наблюдаващи ", безапелационен е Донев.

" Осигурихме умерено практикуване на политическите права на българските жители с доста ранна оперативна работа. Обезпечихме престъпния контингент, тъй че да отстраняваме и да понижим до най-малко манипулирания избор и по този метод да обезпечим почтени резултати от изборите. Нещо ново, което направихме за тези избори, беше основаването на работната група по киберсигурност, в която участваха представители на ДАНС и на Министерството на електронното ръководство ", добави министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Служебният министър председател Гълъб Донев регистрира активността на държавното управление във връзка с държавната ни граница и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ":

" Върнахме страната на границата на каузи, не на думи. На вицепремиерът Иван Демерджиев и на министър Явор Гечев им се наложи да проработят е екип от първите минути на мандата ни, с цел да намерят решение на основания проблем със контрола на границата, тъй че имате думата да визиите, това което направихте, с цел да може страната да си върне границата. "

" Ситуацията беше извънредно тежка. От 5 август там бяха сложени сили на жандармерията. Освен, че откриха цялостен надзор над пункта, жандармерията разреши всички спорове там да бъдат прекратени. Държавата пое същински надзор върху пункта за пръв път и този надзор продължава да се реализира и до през днешния ден. При опазването на публичния ред там участваха 2147 чиновници на жандармерията. Може да си визиите какъв запас отдели страната, с цел да може един път за постоянно тази конфликтна обстановка да бъде позволена. Отне ни към 2 седмици да възстановяваме обстановката на пункта, да стартира ритмично култивиране на трафика, който е голям там, може би знаете, само че това е вторият по величина пункт в света и най-големият в Европа. Мисля, че ние се справихме, овладяхме тази рецесия и предприехме дейности за преустановяване на активността на по този начин наречения " златен мочур ", съобщи Демерджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР