Днес в МБАЛ Сити клиник - Свети Георги Монтана, ще

...
Днес в МБАЛ Сити клиник - Свети Георги Монтана, ще
Коментари Харесай

Български и италиански лекари си партнират в уникални операции на щитовидната жлеза

Днес в МБАЛ " Сити клиник - Свети Георги " Монтана, ще се извърши първата по рода си в България, а и в цяла Югоизточна Европа, интервенция на щитовидна жлеза с EchoLaser, оповестяват от лечебното заведение.

За новаторската процедура у нас идва проф. Ренато Еспозито, който има над 600 сполучливи интервенции до момента.

Българските лекари, които ще вземат присъединяване в интервенцията през днешния ден, са доцент Цветин Генадиев и доктор Георги Чакъров от МБАЛ " Сити клиник - Свети Георги " Монтана. Двамата български хирурзи ще партнират на проф. Ренато Еспозито.

Доц. Генадиев и доктор Чакъров са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на новаторската технология, минали профилирано образование за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

По данни на медиците, с възли на щитовидната жлеза са 24,8% от популацията у нас, т.е. - всеки четвърти българин, като болестта по-често визира дамите – съотношението е 1:8. 95% от възлите са доброкачествени, до избран миг те протичат безсимптомно, само че когато доближат по-големи размери, стартират да пречат на храненето и това води пациента при ендокринолога.

Монтанската клиника е пионер и в интервенциите на доброкачествена хиперплазия на простата с EchoLaser – при започване на юни т.г., проф. Джианлуиджи Патели, с извънредно богат опит в безкръвна и микроинвазивна терапия в Италия, Полша, Швейцария и Китай, дружно с доктор Чакъров, уролог, от МБАЛ " Сити клиник - Свети Георги " Монтана, направиха три сполучливи интервенции. Това бяха и първите сходни интервенции в България и Югоизточна Европа.

„ Лечението с EchoLaser към този момент е изцяло налично и за българските пациенти. МБАЛ " Сити клиник - Свети Георги " Монтана е подготвена да одобри пациенти от Монтана, региона, страната и прилежащи страни. Партньорството със експерти от Италия и цяла Европа ще продължи и те ще посещават от време на време центъра в Монтана. В края на октомври още веднъж чакаме идването на проф. Патели. Но за нас е от голямо значение освен да одобряваме задгранични експерти, само че и да образоваме нашите извънредно положителни лекари, с цел да бъдат в крайник с последните нововъведения от света на бързоразвиващата се медицина и да обезпечават на българските пациенти лекуване на международно равнище “, сподели Драган Благоев, ОА, МБАЛ " Сити клиник - Свети Георги " Монтана.

Термотерапията с EchoLaser към този момент има над десетгодишна история и в границите на обширни клинични изследвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели болести на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи. Безкръвната и новаторска технология става все попопулярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и други Краткото времетраене на процедурата (около 20-30 минути), неналичието на обща упойка и медицински риск, както и неналичието на следваща лекарствена терапия, са единствено част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, поради които в Полша и Словакия към този момент има и листи на
чакащи пациенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР