Днес в курорта Русалка близо до Каварна започнаха снимките на

...
Днес в курорта Русалка близо до Каварна започнаха снимките на
Коментари Харесай

Започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от БНТ

Днес в курорта " Русалка " покрай Каварна започнаха фотосите на най-новия детски сериал, продуциран от Българската национална телевизия. Проектът носи заглавието " Островът на сините птици " и е въодушевен от романа " Островът " на българския публицист и публицист Александър Секулов. Лентата е издържана в обичания, въпреки и позабравен жанр на приключенския филм, в който през занимателни случки, типични за всяка лятна почивка, дребните герои на сериала научават доста за скъпото в живота.

Главни настоящи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни завършения дружно.
Антония: Аз съм Зоица Александрова и желая да взема далекогледа на Алекс. Искам да видя синята птица.
Българска национална телевизия: Какво й е специфичното на тази синя птица?
Антония: Има вълшебен пера, които ти оказват помощ да летиш. Матей: Там има и едно друго богатство, което един корсар е заровил преди доста години и ние желаеме да го намерим.
Потопени в завършения, децата претърпяват доста значими моменти - като първата обич. Опитват се да намерят себе си, да схванат какво ги прави щастливи и несъмнено, да избягат от контрола на родителите си.
Веселка Кирякова, продуцент: Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по през целия ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време дружно и да измислят всевъзможни завършения.
Сценаристите и продуцентите споделят, че са се пробвали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така те се надяват да основат незабравимо прекарване за днешните деца, а за какво не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред дребния екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия през идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР