Днес в Киев се проведе церемонията за встъпване в длъжност

...
Днес в Киев се проведе церемонията за встъпване в длъжност
Коментари Харесай

Володимир Зеленски встъпи в длъжност като президент на Украйна

Днес в Киев се организира церемонията за встъпване в служба на определения за президент на Украйна Володимир Зеленски. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика на България Марияна Николова участва на тържествено съвещание на Върховната Рада на Украйна.

От през днешния ден за Украйна стартира нов интервал. Комедийният артист без политически опит Володимир Зеленски публично е държавен глава на страната, изтощена от боен спор и стопански усложнения.

Той встъпи в служба месец след съкрушителната му победа над Петро Порошенко, ставайки най-младият президент на Украйна.

Зеленски се закле над Конституцията и Евангелие от XVI век.

Новоизбраният президент предложи да разпусне Народното събрание и да свика предварителни избори.

Зеленски даде обещание да се оправи с корупцията и да постави завършек на войната с подкрепяните от Русия бунтовници в източната част на страната.

Володимир Зеленски се ангажира да води прозападна политика, въпреки че търпи рецензии поради към момента неразбираемата си стратегия и екип.
 © БГНЕС  Избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски встъпва в служба Избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски встъпва в служба
Днес в Киев ще се организира церемонията за встъпване в служба на определения за президент на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР