Днес в Катар имахме две състезания - това на претендента

...
Днес в Катар имахме две състезания - това на претендента
Коментари Харесай

Днес* в Катар имахме две състезания

Днес в Катар имахме две надпревари - това на кандидата и първенеца, които си се борят за купата и другото - по-интересното и напрегнатото за третото място и идващите.

Първо за спечелилия и водача в класирането при водачите!
Хамилтън и Верстапен са друга класа. Това не е нова констатация, само че това, което направиха през днешния ден бе впечатляващо.
Убийствено движение и от двамата от старта до финала. Като изключим моментите, в които им се постановяваше да изпреварват изостанали коли и по време на VSC в края, двамата правеха квалификационни обиколки от самото начало. Такова убийствено увеличение на темпото, такова учене на новото трасе с всяка последваща обиколка... рядко се вижда (да не кажем, не е виждано до момента).

Хамилтън имаше преимуществото на първата стартова позиция, само че както се очакваше от Верстапен той извънредно бързо "изчисти " противниците пред себе си и се опита да догони Хамилтън. Разбира се, Люис бе неосъществим с съвършено уравновесения си Мерцедес. Тази кола е онази същата, която към този момент 8-ми сезон няма прекъсване от конкуренцията.

Но на всички, които си мислят, че Мазепин с тази кола ще е пръв ще кажем - надълбоко грешите. Тази връзка кола-пилот е градена с години и сигурно постоянството в нея е допустимо и постижимо от доста малко водачи.

Но шампионатът не е завършил. Все още Верстапен е водач в класирането при водачите. Дали ще е по този начин след оставащите два старта зависи от него и от Люис Хамилтън!

Колкото до надпреварата на останалите - Алонсо го завоюва с едно прекъсване в бокса по много безапелационен метод и с дребна помощ от Латифи (не от Окон), който провокира VSC и задържа разликата сред Алонсо и Перес преди финала. Не, че поради много нескопосаната тактика за втория водач на Ред Бул подиума бе изпълним, само че нищо не се знаеше с тези пукащи се гуми преди финала.

Естебан Окон, Ланс Строл, Карлос Сайнц и Шарл Льоклер също завоюваха от единственото си посещаване в бокса, за разлика от Норис и Гасли. А надпреварата на Ботас бе просто неуспех.
Малко остана, а напрежението пораства! Близкият изток може да се окаже много отдалечен за единия от двамата кандидати за купата - да забележим за кого?

*Вчера

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР