Днес в късния следобед ще бъде изработен общ законопроект за

...
Днес в късния следобед ще бъде изработен общ законопроект за
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, правят общ законопроект за прекратяване на дерогацията

" Днес в късния следобяд ще бъде направен общ законопроект за преустановяване на дерогацията, което в общи линии ще повтаря това, което знаете. Дерогацията се приключва от 1 март, от 1 януари се приключва износа ".
Прочетете още
Това разгласи в парламентарните коридори шефът на бюджетната комисия в Народно събрание Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Той разгласи, че и двата законопроекта, които бяха импортирани в пленарната зала през днешния ден, ще бъдат изтеглени. Новината пристигна до момента в който в залата към момента се караха и разглеждаха тематиката. А паралелно до Цонев застанаха Венко Сабрутев от Политическа партия и Теменужка Петкова от ГЕРБ.

В сряда енергийната комисия отхвърли въпросните два законопроекта - единият направен взаимно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като с него се оферираше дерогацията да завърши на 1 януари. Според втория законопроект на „ Продължаваме Промяната " за краен период се оферираше 15 март.

Към сегашния миг пък дерогацията важи до октомври 2024 година

Днес депутатите трябваше да решат в пленарна зала, само че 15 минутна отмора ги накара да размислят и отдръпнаха и двата разновидността за отпадане на дерогацията. 

Всички дружно вършат крачка обратно, заключи депутатът от Движение за права и свободи.

" Подробността е, че би трябвало да забележим по какъв начин ще разпишем текстовете, които Агенция " Митници " би трябвало да направи към 31 декември, с цел да откри какви към този момент модифицирани количества има в складовите наличия на " Нефтохим " и да се реши за тези количества да се даде право да бъдат изнесени, с цел да бъдат задръстени складовете ", изясни Цонев.

" Радваме се, че разсъдъкът надви и в Народното събрание. Ще бъде импортиран взаимен законопроект, който е безусловно окей с интереса на обществото и на българския консуматор ", разяснява Венко Сабрутев от ПП-ДБ. " Ние също приветстваме общия законопроект, радваме се, че сътрудниците от всички партии от ПП-ДБ стигнаха до това решение, за което ние доста от дълго време приказваме. Те стигнаха до извода от нужда за анулация на дерогацията. Колегите имаха друго виждане. ", включи се и Теменужка Петкова от ГЕРБ.       

В зала обстановката провокира комична обстановка, защото в един ден депутатите изключително вкараха законовите промени и изключително ги отдръпнаха.

Печелите оскар за безумен филм - по този начин видя обстановката опозицията в лицето на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.  Дайте да гласуваме час по час какво ще работим, предложи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. За три оставки на водача на ГЕРБ Бойко Борисов заприказва лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която напомни, че щял да си подаде оставката, в случай че ГЕРБ гласоподават срещу отпадането на дерогацията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР