Днес в Кърджали бе направена първа копка на нов високотехнологичен

...
Днес в Кърджали бе направена първа копка на нов високотехнологичен
Коментари Харесай

Направиха първа копка на нов завод за токозахранващи системи в Кърджали

Днес в Кърджали бе направена първа копка на нов високотехнологичен цех за токозахранващи системи. Инвестицията е на стойност 32 млн. лв., а в началото в него ще намерят работа 120 квалифицирани експерти.
 
По думите на един от притежателите на българската фирма-инвеститор International Power Supply (IPS) Александър Рангелов в границите на 7 месеца ще бъде построена първата част на завода, който действително ще проработи през лятото на 2018 година Втората част на завода се планува да бъде приключена през 2019 година, когато тук ще работят 600 души, сподели Рангелов.
 
Той и екипът му обмислят те да бъдат обучавани по специфични взаимни стратегии с Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали и Техническия университет в Габрово. По думите на Рангелов производството на компанията е насочено към 56 страни на петте континента.
 
Център за осведоменост на жителите откриха в кърджалийската болница

Директорът на Българската организация по вложенията Стамен Янев изрази задоволство, че една новаторска инвестиция се реализира не в София или в някой различен по-голям град, а точно в Кърджали. " Защото това дава опция за реализация на младежите тук ", сподели Янев.   
 
Освен него на церемонията по първата копка участваха още  шефът на Българската организация по вложения Стамен Янев, регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев, кметът на общината инж. Хасан Азис, кметове на общини в региона, представители на локалния бизнес, енорийският духовник отец Петър Гарена и районният мюфтия Насуф Насуф.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР