Днес в историята:На 13 февруари 1935 г. жури във Флемингтън,

...
Днес в историята:На 13 февруари 1935 г. жури във Флемингтън,
Коментари Харесай

Днес в историята: 13 февруари Бруно Ричард Хауптман признат за виновен в убийството на бебето Линдберг

Днес в историята:

На 13 февруари 1935 година жури във Флемингтън, Ню Джърси, откри Бруно Ричард Хауптман е отговорен в ликвидиране първа степен при отвличането на Чарлз А. Линдберг младши, 20-месечния наследник на Чарлз и Ан Линдберг. (Хауптман по-късно е екзекутиран.)

На тази дата:

През 1633 година италианският астроном Галилео Галилей идва в Рим за съд пред инквизицията, упрекнат в отбрана на теорията на Коперник, че Земята се върти към слънцето вместо противоположното. (Галилео беше открит мощно обвинен в разкол и в последна сметка беше наказан на форма на домакински арест.)

През 1933 година Варшавската спогодба, уреждаща отговорността на самолетните компании за интернационален транспорт на хора, багаж и артикули, излезе влиза в действие.

През 1939 година съдията Луис Д. Брандейс се пенсионира от Върховния съд на Съединени американски щати. (Той беше завещан от Уилям О. Дъглас.)

През 1965 година, по време на войната във Виетнам, президентът Линдън Б. Джонсън позволи интервенция Rolling Thunder, продължителна бомбарди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР