Днес в Европейския парламент успешно гласувахме доклада относно двойните стандарти

...
Днес в Европейския парламент успешно гласувахме доклада относно двойните стандарти
Коментари Харесай

Емил Радев: Европарламентът даде мандат за край на двойния стандарт на продуктите

„ Днес в Европейския парламент сполучливо гласувахме отчета по отношение на двойните стандарти на продуктите в единния пазар, който обгръща освен храните, само че също и редица нехранителни артикули като козметика, тоалетни такъми и артикули предопределени за бебета “, заяви във Facebook евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„ Това гласоподаване бе извънредно значимо освен за България, само че и за всички страни от Източна и Централна Европа, които всекидневно се сблъскват с казуса с двойните стандарти. На всички ни е ясно, че дискриминация, без значение от какъв вид, е неприемлива и че всички консуматори в Европейски Съюз би трябвало да имат идентичен достъп до същото равнище на качество на продуктите, без значение от страната, в която живеят. С отчета подчертаваме още значителното значение, което се придава на даването на потребителите на точна, ясна и лесна за схващане информация, което е от основно значение за битката с двойното качество на продуктите. С сътрудниците от засегнатите страни сме на мнение, че потребителските желания не би трябвало да се употребяват като опрощение за по-ниско качество или за предложение на разнообразни качествени класове на разнообразни пазари в Европейски Съюз. Поради това в отчета ясно се акцентира и смисъла на информирането на потребителите по прецизен и транспарантен метод, че продуктът, който те купуват или познават от друга държава-членка, е друг, с цел да се избегне заблуждаването им и да не останат с неверно усещане от купения артикул.

Не на последно място в отчета се приветства и приемането на пилотен план за 2018 година, който планува поредност от пазарни изследвания на разнообразни категории потребителски артикули, с цел да се оценят другите аспекти на двойното качество.

Изключително удовлетворени сме, че предлагането за изменение на Приложение I от Директивата за нелоялните търговски практики, с което се вкарва спомагателен детайл в „ черния лист “, определящ неразрешените при каквито и да било условия практики, който категорично показва разликите в качеството на артикули с идентична марка когато са дискриминационни и не зачитат упованията на потребителите мина сполучливо, макар отпора на страните от Западна Европа, където казусът с двойните стандарти не съществува “, написа Радев. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР