„Днес в Европейския парламент одобрихме регламент, чийто докладчик бях за

...
„Днес в Европейския парламент одобрихме регламент, чийто докладчик бях за
Коментари Харесай

Малкият бизнес скоро ще може да разчита и на колективно финансиране от цяла Европа, посочи Ева Майдел

„ Днес в Европейския парламент одобрихме правилник, чийто докладчик бях за групата на ЕНП, който ще улесни доста финансирането на новаторски хрумвания и дребни бизнеси в целия Европейски Съюз. По време на рецесията с COVID-19 видяхме какъв брой елементарно и бързо се събират средства за смислена идея посредством платформи за групово финансиране като Хелпкарма. Приетите през днешния ден текстове улеснят събирането на средства за бизнес цели, тъй като платформите за групово финансиране, така наречен краудфъндинг, ще работят с идентични правила в целия Европейски Съюз, което ще обезпечи бистрота, правна отбрана и ниски разноски “. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ и ЕНП Ева Майдел след приемането на регламента в Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент.

Тя изясни, че всеки човек или компания може да показа план на специфични онлайн платформи и по този начин да завоюва доверието на доста, въпреки и по-малки вложители, в това число и елементарни физически лица. По думите й това усилва шанса да се съберат нужните за реализирането средства, както и дава опция за директна връзка сред бизнесмена и бъдещи клиенти. „ Този модел работи доста дейно в Съединени американски щати и с новите правила целим да обединим капацитета на Европа за развиване и разгръщане на новаторски бизнеси. Но също по този начин да подтикваме повече хора да влагат непосредствено, даже и дребни суми, в новаторски хрумвания, артикули и услуги “, добави Майдел.

Българският представител в Европейския парламент разяснява, че съществуват разнообразни типове групово финансиране. Най-популярните са с партньорско кредитиране, с дялов капитал и посредством даване на обезщетения, най-често под формата на продукта или ваучер за услугата, когато са подготвени.

Освен спомагателна форма на финансиране за нови планове, предприятия или хрумвания, сполучлива акция за групово финансиране може да подчертае капацитета и публичното доверие в бизнеса, което да улесни намиране на в допълнение финансиране от други финансови източници, които ще одобряват плана за по-малко рисков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР