Днес в Давос бе официалното представяне на доклада "Иновативна Европа",

...
Днес в Давос бе официалното представяне на доклада "Иновативна Европа",
Коментари Харесай

Доклад от Световния икономически форум в Давос дава за пример българска компания

Днес в Давос бе формалното показване на отчета "Иновативна Европа ", по който съм съавтор. Заедно със Световния стопански конгрес посочихме какво е належащо да се случи в идващите няколко години, с цел да имаме конкурентна стопанска система на фона на бързо развиващия се софтуерен бранш на Съединени американски щати, Китай и Азия. Прогнозите сочат, че до 2020 година ще има 760 000 незаети позиции в ИТ бранша, който към този момент усеща дефицит на фрагменти.

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел директно след края на конференцията. Майдел бе съавтор на една от главите в отчета за хармонизация на законодателство и стандартите, осведомят от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Радвам се, че с екип от цифрови водачи, с които работих се обединихме зад няколко положителни образеца за новаторски компании в Европа, измежду които и българската "Евротръст ". Това е компания, която дава мобилно приложение за отдалечена електронна идентификация и отдалечено сключване на документи с дипломиран e-подпис, улеснявайки бизнес и частни консуматори да правят значими транзакции, където и да се намират. По този метод целим да покажем, че този вид модели могат да бъдат разгърнати на територията на целия Европейски Съюз “, добави българският евродепутат.

Докладът „ Иновативна Европа “ обрисува визията по какъв начин Европейски Съюз да стане международен водач в нововъведенията и продължава работата на Световния стопански конгрес и неговите цифрови водачи в Европа. Той се основава на миналогодишната Декларация за паневропейска екосистема за нововъведения и предприемачество, по която Ева Майдел взе присъединяване в правенето, акцентирайки значимостта на оперативната съгласуемост и дигитализацията на обществения бранш, като фактори за улеснение на нововъведенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР