Днес в читалище “Братство 1869“, председателят на читалището – Иван

...
Днес в читалище “Братство 1869“, председателят на читалището – Иван
Коментари Харесай

Талантливи художници от Кюстендил получиха своите грамоти

Днес в читалище “Братство 1869 “, ръководителят на читалището – Иван Андонов откри обичайна есенна галерия на класа по изобразително изкуство, с учител Людмила Христова. На експозицията са показани най-хубавите произведения на участниците, които са на възраст сред 5 и 16 години. Иван Андонов откри изложбата и награди отличените творби.

“Всяка година по това време организираме галерия с възпитаниците на класа по изобразително изкуство, с цел да покажем най-хубавото и най-красивото от този в действителност превъзходен сезон, какъвто е есента. Тя ни припомня също и за приближаването на зимата – надлежно настъпването на Коледните и Новогодишните празници. Искам да поздравя всички деца, присъединили се в изложбата. Тя ще остане 2 седмици във фоайето на читалището, тъй че всички, които желаят, могат да дойдат, да се срещнат с нея и да я прегледат.
Искам да поздравя децата за техния твърдоглав труд, гений, несъмнено, да поздравя и ръководителката им – госпожа Христова, която с доста обич, предпочитание и грижи се отнася към младите дарования на град Кюстендил, тъй като всички знаем, че Кюстендил, с изключение на градът на черешите, е град и на музикантите, град и на художниците. Силно имам вяра, че тези деца са едни продължители на традициите на кюстендилската художествена школа. ", съобщи Андонов.

Председателят на читалището описа, че тази галерия демонстрира един развъртян гений на децата и откровено се гордее с тях. До през вчерашния ден, в читалището беше показана друга галерия, още веднъж на кюстендилка – художничка на 50г.- родена и израснала в град Кюстендил.
Настоятелството на читалището награди с “Диплом за чудесно показване “ в изложбата “Есенни претекстове “ – Таня Костова на 8г., Дея Станчева на 11г. и Сияна Стоянова. Разбира се, останалите деца, които взеха присъединяване, също ще получат поощрителни награди. Дея Станчева е от 6 години в класа по изобразително изкуство и е взела участие в редица изложения. Пред Actualno.com тя описа, че е доста щастлива за премията и сигурно ще продължава да се занимава с изобразително изкуство.
“Това не е първата премия за Дея. Тя е притежател на специфична премия от състезанието “Нарисувай ми слънце “. Той се организира неотдавна и към момента чакаме да получим премията и дипломата от там. “, уточни Людмила Христова и от своя страна благодари на своите възпитаници за прелестните произведения и ги предложения за специфична проява онлайн пред публиката. Децата демонстрираха апликация на есенно дърво - голото и “тъжно “ дърво, те трансфораха в красива картина. В приложението онлайн се включиха и доброволци от Македония, които помагаха на децата.

На изложбата бяха показани художествени произведения от разнообразни жанрове и с разнообразни сюжети – есенен пейзаж, портрет, апликация с същински листа, темперна и акварелна; натюрморт, есенни плодове, фигурална комбинация. “Всяко дете е избрало тъкмо в какъв жанр и род да твори. Надявам се изложбата да ви хареса, прелестно разглеждане. “ – приключи Людмила Христова, като предложения всички присъстващи да прегледат изложбата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР