Днес в Букурещ се проведоха демонстрация на хора с различна

...
Днес в Букурещ се проведоха демонстрация на хора с различна
Коментари Харесай

Гей парад и Парад на нормалността се проведоха в Букурещ

Днес в Букурещ се организираха проява на хора с друга от хетеросексуалната ориентировка и редом - " Парад на нормалността ", проведен от румънската крайнодясна партия " Нова десница ". Няма данни за конфликти сред двата лагера.


Няколкостотин души се събраха по обяд на " Парада на нормалността " в Букурещ, като носеха икони и плакати с послания, ориентирани срещу LGBT общността. Участниците декларират, че не са директно наранени от хората с друга полова ориентировка, само че желаят " Румъния да бъде естествена ".

А няколко часа по-късно от Площада на успеха в румънската столица стартира гей церемониал. Шествието мина по известния бул. " Каля Викторией " и доближи до Университетския площад, където бяха произнесени речи и няколко диджея с друга полова ориентировка пускаха музика.

Причината за днешните паради е 18-тата годишнина от премахването на член 200 от Наказателния кодекс, съгласно който връзките сред хора от един и същи пол са наказуеми със затвор. Днешният гей церемониал е под надпис " Всички за любовта ". Организаторите показват, че през 2005 година участниците са били няколкостотин, а предходната година - над 7000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР