Днес в Борисовата градина Софийският планински клуб организира благотворително бягане

...
Днес в Борисовата градина Софийският планински клуб организира благотворително бягане
Коментари Харесай

Благотворително бягане Светулки run в подкрепа на хората със зрителни увреждания

Днес в Борисовата градина Софийският планински клуб провежда благотворително тичане в поддръжка на хората със зрителни увреждания. Събитието е озаглавено „ Светулки run “. 
Доброволците ще би трябвало да пробягат 5-километрово трасе с начало в Борисовата градина, край езерото „ Ариана “. Хората със зрителни увреждания, които желаят да вземат участие, ще могат да създадат това благодарение на доброволец, който да им оказва помощ при изминаването на дистанцията. 
Пред " Хоризонт " Димитър Петров - ръководител на Софийския планински клуб изясни, че всички, които желаят да се включат в бягането, би трябвало да разполагат с челници или с друга светлина, тъй като стартът е в осем вечерта.
Целта е на открито да бъде по-тъмно, с цел да може тичащите доброволци да наподобяват на светулки. Петров добави, че в бягането могат да вземат присъединяване и хора, които не са в толкоз добра спортна форма, тъй като маршрутът може да бъде преминат и с бързо вървене. 
Всеки участник, искащ да поддържа идеята, би трябвало да направи подаяние в размер на 10 лева на мястото на събитието. Всеки е свободен да подари и сума в по-голям размер. Всички събрани средства от благотворителното тичане ще бъдат предоставени на Фондация ``Синергия`` в поддръжка на незрящи хора. 
Идеята за благотворителното тичане идва от сходно събитие проведено в Прага, още веднъж наречено „ Светулки run “, в което са взели присъединяване близо 4 хиляди души. Димитър Петров се надява събитието да протече сполучливо и да се трансформира в традиция. 
Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР