Днес в Благоевград тържествено бяха прерязани лентите на новите социални

...
Днес в Благоевград тържествено бяха прерязани лентите на новите социални
Коментари Харесай

Прерязаха лентата на новите социални жилища в Благоевград

Днес в Благоевград тържествено бяха прерязани лентите на новите обществени жилища. На събитието участваха кметът на града доктор Атанас Камбитов, регионалният шеф Бисер Михайлов, ръководителят на общинския съвет Радослав Тасков и други представители на общинската и локалната власт.
" Това е следващият план, който е приключен. Миналата седмица направихме „ първа копка “ на различен нов план. От началото на годината досега сме разкрили общо шест обекта. Вече са подготвени и 183 жилища за млади, нуждаещи се фамилии . Мисля, че това е показателно за работата на Община Благоевград и каква е обществената ни политика. Отделно в общината има близо 500 жилища, дружно с новите стават 700. Това значи, че Община Благоевград дава опция на 700 фамилии да употребяват жилище. На фона на общия брой население на Благоевград, към този момент покриваме сред 2 и 3 % от жителите на града . Има хора, които си разрешават да опорочават всичко, да плашат популацията, чухме доста погрешни неща във връзка с тези, които ще се настаняват тук. За следващ път декларирам, че хора, които не си пращат децата на учебно заведение, хора, които получават обществени помощи, а не извършват отговорностите и уговорките няма по какъв начин да употребяват общински жилища. Променяме наредбата “ сподели кметът Камбитов. Той благодари на изпълнителите, на сътрудниците от „ ВиК “ ЕООД- Благоевград и ЧЕЗ.
Жилищата са на обща стойност от повече от 9 млн. лева Общият им брой е 183, които ще обезпечат заслон и естествени условия на живот посредством създаване на модерни обществени жилища. Всеки един апартамент е оборудван с всички нужни за живеене мебели и електроуреди: спални,столове,маси, шкафове, дивани, ледник, вградени фурни и котлони, перални, плазмени тв приемници, съвременни бани с душ кабини, част от които са изпълнени за хора с двигателни нарушавания. Жилищата са оборудвани още с малък домашен инвентар, в това число и посуда.
Комплексът се отоплява на газ, от лична централа, която също е минала сполучливо пробните проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР