Днес в българската църква в Монреал се отслужи молебен за

...
Днес в българската църква в Монреал се отслужи молебен за
Коментари Харесай

Известната българка, убита от мълния в Родопите, била...

Днес в българската черква в Монреал се отслужи молебен за упокой на душата на Моника Петрова Вълева, която почина злощастно покрай Мадан, след удар от гръмотевица. Близките на Моника приканиха всички, които са я познавали да се съберат и да споделят тъгата си, написа bg-voice.com.

Опасното време в България взе нова жертва!

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден стана ясно, че 48-годишната Моника Петрова от Ямбол, която неотдавна се е върнала от Канада, била на посетители в Мадан на собствен другар и с него, и с още двама други мъже, излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на 6 километра от миньорския град. И точно преди селото ги изненадал дъждът, споделя шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян старши комисар Николай Димов. Тя е и точно това е привлякло гръмотевицата. Моника е убита на място, а спътниците й единствено са разтресени, а след обзор в маданската МБАЛ са освободени .

Убитата от гръмотевица в Родопите се оказа известна българка! (СНИМКИ)

Петрова беше известната в Канада с образуване на доста български събития в Монреал.

"Тя беше необикновено мил, добър и учтив човек, детски преподавател по специалност, работеше в канадска детска градина. Обичаше доста България, всяко лято си ходеше за два месеца! Беше водеща фигура в Монреал на редица извънкласни форми за проучването на български език, преподаваше и български национални танци. Мони бе Изключително прецизна и правилна в организирането на събития, доста уважителна към всички български реализатори. Работихме от 2013 година и сме организирали взаимно редица събития на гостуващи реализатори като: Група Сигнал, Глория, Диана експрес, Галена, Малина, Тони Дачева, Комиците, Тони Димитрова, редица театрални постановки със популярни актьори, последната от които "Големанов " от Ст. Л. Костов ", спомня си Петя Романова, която провежда турнета в Северна Америка.

БЛИЦ напомня, че това е втори гибелен случай у нас, поради гръмотевица. Преди две седмици гръмотевица умъртви 47-годишен мъж и кучето му в междублоковото пространство на софийския квартал "Люлин " . А юни е месецът с най-вече гръмотевици, споделят синоптиците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР