Днес в Австрия влиза в сила закон за забрана на

...
Днес в Австрия влиза в сила закон за забрана на
Коментари Харесай

В Австрия влезе забрана за пушене на цигари в барове и ресторанти

Днес в Австрия влиза в действие закон за възбрана на тютюнопушенето в питейни заведения и заведения за хранене. Австрия е една от последните европейски страни, които не разрешава т нездравословния табиет в затворени пространства след дълготраен спор и митинги, осведоми Агенция Франс Прес.

Депутатите утвърдиха възбраната през юли, с цел да отърват Австрия от статута й на " пепелник на Европа " . Само депутати от крайнодясната Австрийска партия на свободата гласоподаваха срещу мярката.
 Снимка 450670
Източник:

¼ от 8,8 милиона австрийци пушат цигари при 18% междинни равнища в Европа , само че апелите за възбрана са от повече от десетилетие.

Австрийската партия на свободата блокира опит за възбрана на тютюнопушенето в питейните заведения и заведенията за хранене, откакто влезе в държавното управление през декември 2017 година Това провокира рецензия от огромна част от австрийското общество и от Австрийската здравна асоциация, която провежда петиция в интерес на възбраната, под която се подписаха съвсем 900 000 души или към 14% от гласоподавателите.

До момента пушенето беше разрешено в питейни заведения и заведения за хранене с повърхност над 50 квадратни метра , само че в случай че се обезпечават обособени зони за пушачите, макар че това предписание не постоянно се ползва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР