Днес в Англия отварят барове, ресторанти, кафета, хотели, фризьорски салони,

...
Днес в Англия отварят барове, ресторанти, кафета, хотели, фризьорски салони,
Коментари Харесай

Във Великобритания отварят пъбове, фризьорски салони, кина и театри

Днес в Англия отварят питейни заведения, заведения за хранене, кафета, хотели, фризьорски салони, кина и театри. Това се става в границите на най-голямо облекчение на карантина поради ковид, откогато беше наложена на 23 март. Падането на толкоз доста ограничавания обаче поражда и угриженост, и се чака в допълнение разполагане на полиция.

Това е най-голямата стъпка по пътя към възобновяване, съобщи министър председателят Борис Джонсън на последната конференция. Той добави, че хората не би трябвало да позволяват да разочароват самите себе си като останат безучастни към общественото разграничаване и че няма да се поколебае да върне рестриктивните мерки, в случай че броят на инфектираните с Covid-19 стартира да се повишава.

Главният здравен консултант на държавното управление професор Крис Уити акцентира изключително на риска от разпространение на вируса по питейните заведения.

Очаква се през днешния ден да има засилено полицейско наличие, поради загрижеността от несъразмерна приложимост на алкохол, което може да докара до антисоциални прояви и неспазване на дистанцията.

В петък беше обявено единствено за 544 нови случая на заразяване с вируса за последното денонощие - най-ниският индикатор от 17 март насам. Починалите от Covid-19 са 137, а общият им брой надвиши 44 000.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР