Днес в американската военна база Рамщайн, разположена в Германия, ще

...
Днес в американската военна база Рамщайн, разположена в Германия, ще
Коментари Харесай

Американците искат да дадат на ВСУ оръжие за удар по Крим

Днес в американската военна база Рамщайн, ситуирана в Германия, ще се организира среща на членовете на НАТО и представители на Украйна. Във Вашингтон си направиха домашната работа. Рупорът на Демократическата партия “Ню Йорк Таймс ” разгласява публикация, че сякаш администрацията на Байдън обмисля да даде на Киев оръжия, които ще разрешат удари по Крим.

Линията на партията беше доказана и от представителя на Държавния департамент Нед Прайс. Той беше запитан дали Съединени американски щати биха подкрепили украинските удари в Крим със западни оръжия. „ В последна сметка зависи от нашите украински сътрудници да решат по какъв начин и къде най-добре да употребяват тези оръжия и доставки, с цел да защитят своята територия “, отговори Прайс. Той също по този начин не пропусна да подчертае, че Съединени американски щати считат полуострова за принадлежащ на Украйна.

Според логиката на белите господа, откакто те считат Крим за принадлежащ на Киев, това значи, че той може безнаказано да обстрелва полуострова. Всичко е тъкмо както беше с Донбас: те са ваши жители, тъй че можете свободно да ги избивате под аплодисментите на Вашингтон и Брюксел.

Трябва да кажа, че това в действителност е нов завой за администрацията във Вашингтон. Доскоро смятаха, че географското състояние, настроенията на кримчани и отбранителната дарба на полуострова го вършат безусловно недостижима военна цел за Украйна. Нямаше смисъл даже да се мисли за това.

„ Трябва ли Украйна да вземе Крим с военни средства? ”, се попита авторитетното издание “Хил ” през ноември и стигна до извода, че по принцип не си коства. „ Десант на укрепения бряг на Крим може да докара до злополука за ВСУ. И на Запад освен Илън Мъск се опасява, че Русия ще употребява нуклеарните си оръжия в отговор ”, прецизира изданието.

„ Не бързайте с Крим. Това може да бъде съществено тестване за обединението. Докато източноевропейските сътрудници са склонни да поддържат Украйна във всичко и считат нуклеарните закани на Путин за несериозни, Франция, Германия и Съединени американски щати са доста по-загрижени за риска от ескалация “, предизвести през декември изданието “Форин Афеърс ”.

Всичко това не попречи на Киев да размаха тематиката за Крим в осведомителното поле. Зеленски описа на настойниците си невероятни истории за това по какъв начин съветските военни търчат по порутения Керченски мост към Русия. Той даде обещание да завземе Азовското крайбрежие и да обстрелва Крим от далекобойни оръдия.

Киевският режим провежда разнообразни интернационалните срещи по тематиката за Крим. Участниците си дадоха обещание, че всеки миг ще се „ срещнат в Ялта “. Последният път тематиката беше разтърсена от помощник-министъра на защитата, като сподели пред канала “Скай Нюз ”, че ВСУ „ евентуално “ ще окупират Крим още в края на декември.

Тези наркомански брътвежи старателно се нижеха и от Полша. Разбира се. Без надзор над полуострова, всички пожелателни мисли за Полското Междуморие са обречени да останат в областта на ненаучната фантастика. Анджей Дуда направи специфична тирада на последната " Кримска платформа " и съобщи, че връщането на Крим на Украйна е " безусловно наложително ".

Засега Вашингтон се отнасяше невъзмутимо към всички тези начинания. Статията „ Не бързайте с Крим “ беше просто отговорът на украинската концепция да се влиза в Крим в края на декември. И това се случи на фона на забавянето на настъплението на съюзническите сили и изтеглянето от Херсон.

Сега ситуацията на фронта е тъкмо противоположното. ВСУ напуснаха Соледар, те са на път да изгубят Артьомовск. Загубите им през последните седмици са просто чудовищни. „ Украинците се пробваха да образуват запаси за вероятно нахлуване в южно направление. Тези елементи починаха в Артьомовск. Сега украинците имат общо към 140-150 хиляди боеспособни бойци “, проучва обстановката на фронта някогашният консултант в Пентагона Дъглас Макгрегър. По-рано той оцени загубите на ВСУ на Украйна на 150 000 души.

Запитайте се за какво е било належащо хората да бъдат изпращани на сигурна гибел? Нещо повече, даже във Вашингтон към този момент признават, че " Украйна няма да оцелее в дълготраен спор с Русия ". Но не, вместо това те се пробват да провеждат нова ескалация съгласно правилото „ ужасният край е по-добър от ужаса до безкрайност “.

На съвещание в Белия дом, както сподели почитан източник пред “Ню Йорк Таймс ” е било решено, че защото „ Украйна не може да оцелее в заплетен спор, тогава единственото, което остава, е да се провежда опасност за Крим “. В същото време изданието в прав текст показва, че няма очаквания за завладяването на полуострова от ВСУ.

" От началото на СВО администрацията на Байдън зае твърда позиция, с цел да откаже на Киев доставката на оръжия, които биха могли да бъдат употребявани там за удари в Крим. Сега тази линия се смекчава ", разясняват водещите военни публицисти на “Ню Йорк Таймс ”. Високопоставени източници, поискали анонимност, са им споделили: „ Администрацията стартира да признава, че Киев ще се нуждае от силови средства, с цел да удари съветското леговище, даже макар обстоятелството, че сходно деяние ще усили риска от ескалация. "

Според източниците това намаляване на позицията е станало, когато Вашингтон е решил, че демонстрирането на опасността за Крим от Киев ще ускори позициите на киевския режим в мирните договаряния с Русия. Очевидно нашите стратегически сътрудници живеят в собствен свят. Какви договаряния са вероятни, в случай че нашата войска върви напред, денацифицирайки и демилитаризирайки някогашна Украинска ССР с бързи темпове?

На срещата в Рамщайн ще бъде контрактувано предаването на украинската страна на ракетни системи ХИМАРС и бойни машини на пехотата “Брадли ”. Ще има и военни маневри с присъединяване на тази техника по сюжети, написани в Пентагона. “Ню Йорк Таймс ” ни споделя, че един от сюжетите включва придвижване на ВСУ на юг по автомагистрала М-14 към Мелитопол и Мариупол, в което Брадли би трябвало да помогне доста, а по-късно и обстрел на територията на Крим и пътищата за доставяне на съветската войска от ХИМАРС.

Ясно е за какво американците желаят да ударят Крим. Това освен ще отклони нашите сили и запаси за отбрана на полуострова. В същото време Пентагонът ще има скъпа опция да проучва работата на нашата Противовъздушна отбрана и по-късно да приложи опита.

Друго не е ясно: кой ще извърши това контранастъпление? Кой ще седи в БМП, кой ще стреля от ракетните установки? „ Можем да се изчерпим “, почтено предизвести американските си домакини командирът на украинските сили в Артьомовск преди седмица пред “Уолстрийт Джърнъл ”. Сега неговите бойци седят там в оперативно обграждане. Техните вероятности са мрачни.

Междувременно в украинската войска към този момент се набират хора със специфични потребности. Но Вашингтон продължава систематично да унищожава украинците и настойчиво се преструва, че всичко е наред, колониална война на ръба на земята, която по никакъв метод не може да заплаши самите Щати.

Промяната в американската позиция е била улеснена, съгласно източниците от администрацията на Вашингтон, посредством „ понижаване на опасенията, че удар против Крим ще принуди президента Путин да употребява тактическо нуклеарно оръжие “.

Въпреки това нашето управление неведнъж е заявявало, че няма да употребява тактическо нуклеарно оръжие. Защо да го употребявате на личната си земя? Що се отнася до защитата на Крим, това беше напълно различен въпрос.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев заплаши с " Страшния съд " още през юли в отговор на удара по Крим. Вчера той удостовери позицията на съветското управление по този въпрос: " Загубата на нуклеарна мощ в стандартна война може да предизвика началото на нуклеарна война. Ядрените сили не са губили огромни спорове, от които зависи тяхната орис. "

Пред “Ню Йорк Таймс ” високопоставените източници се преструват, че не схващат какъв е залогът. „ Американски чиновници споделят, че не знаят по какъв начин ще реагира президентът Путин, в случай че Украйна нападне Крим с американско оръжие “, ни споделя изданието.

Всъщност всички те схващат прелестно. Те бяха осведомени нееднократно за позицията на съветското управление по този въпрос. Друго нещо е, че американският естаблишмънт просто се опасява да изясни на своите хора какъв брой сериозна е обстановката. Оттук и тези приказки, че Русия сякаш ще употребява - или няма да употребява - тактическо нуклеарно оръжие в Украйна. Крайно време е американците да схванат, че техните ръководещи ги въвличат в световен спор, по-лош от Кубинската ракетна рецесия.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР