Днес в 21:00 часа Левски приема Лудогорец на своя Георги

...
Днес в 21:00 часа Левски приема Лудогорец на своя Георги
Коментари Харесай

Левски и Лудогорец отново разпалват страстите

Днес в 21:00 часа Левски приема Лудогорец на своя " Георги Аспарухов ". Голямото дерби сред сини и зелени ще зарадва българските ентусиасти още в първия ден след подновяването на сезона в efbet Лига. Както е известно, футболът в страната бе в близо тримесечна пауза поради пандемията от COVID-19. За благополучие, ситуацията към този момент наподобява много по-оптимистично, което даде учредения на държавното управление да позволи доиграването на шампионата.

Срещата сред Левски и Лудогорец се чака с голям интерес от зажаднелите за футбол ентусиасти в България и изключително от тези, които поддържат двата тима. Този мач може да бъде много основен. В момента Лудогорец има преднина от 9 точки пред Левски, ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив) и към този момент допира следващата си купа. При победа на " сините " обаче интригата може да се върне. Евентуален триумф на разградчани пък значително ще им даде успокоение до края на сезона.

Мачът е значим за Левски и от друга позиция. " Сините " започнаха годината много неприятно и нямат победа 4 следващи срещи. Те не могат да си разрешат нов неуспех, който ще бъде признат много тежко от техните последователи, които направиха чудеса, с цел да спасят клуба от банкрут. Част от почитателите ще бъдат на стадиона тази вечер, откакто държавното управление разреши наличието ентусиасти на 30% от потенциала на оборудванията. Те ще дойдат на " Герена ", с цел да поддържат за следващ път обичания тим и ще се надяват да си тръгнат удовлетворени след мача.

След разигралата се драма с акциите на Левски, те най-сетне бяха трансферирани на легендата Наско Сираков, който към този момент е мажоритарен притежател на " сините ". За него обаче също ще е значимо тимът да тръгне добре и да реализира положителен резултат против " Орлите ", с цел да може хармонията от последните дни да бъде арестувана.

След дългата пауза не е ясно в какво положение ще бъдат двата тима. Със сигурност не можем да чакаме футболистите да бъдат в оптимална форма и надали ще забележим изключително първокласен футбол. Можем обаче да се надяваме най-малко да забележим огромна борба и тактическо надиграване сред двамата треньори.

През първия полусезон Лудогорец победи Левски с 2:0 в Разград. След това двата отбора се изправиха един против различен и на 1/4-финал за Купата на България. Там пък " сините " победиха след осъществяване на дузпи. Сега ще е любопитно кой ще надделее в третия конфликт.

В днешния мач може да бъдат усъвършенствани няколко любопитни върха. Ако Лудогорец не загуби, ще изравни Литекс с най-дългата серия от мачове без загуба, реализирана от недодялан отбор - 29. Евентуална победа пък ще направи разградчани единственият тим със 7 победи като посетител на " сините ". В момента те разделят първата позиция по този индикатор с Берое. Също по този начин, в случай че Левски не завоюва, това ще " бетонира " Лудогорец като " черна котка " №1 за състава от " Герена " с 12 следващи мача без триумф против този противник. До момента най-лошата сходна серия на Левски е против ЦСКА - 11 следващи дуела сред 1953 и 1958 година

За този дуел в състава на " сините " ще липсват осъдените Живко Миланов, Кали Тиам и Дени Алар. Очаква се Петър Хубчев да заложи на Миятович на вратата, а пред него в отбрана ще стартират Лозев, Каргас, Ейолфсон и Горанов. Славчев и Райнов ще са опорните халфове, а Спиеринг ще работи като плеймейкър. Паулиньо и Станислав Иванов ще бъдат на крилата, а офанзивата ще води Робърта.

Павел Върба пък не може да разчита на контузените Пламен Илиев и Светослав Дяков. Треньорът евентуално ще пусне в игра Владислав Стоянов под рамката и пред него Сисньо, Григоре, Терзиев и Недялков. Баджи и Анисе ще работят в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще бъде Марселиньо. Каули и Вандерсон ще оперират по крилата, а в предни позиции ще работи Кешерю.

efbet Лига, 25 кръг:

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Миятович, Лозев, Каргас, Ейолфсон, Горанов, Райнов, Славчев, С. Иванов, Спиерингс, Паулиньо, Робърта

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Сисиньо, Григоре, Баджи, Терзиев, Недялков, Анисе, Баджи, Марселиньо, Каули, Вандерсон, Кешерю

Стадион: " Георги Аспарухов ", София
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 21:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР