Днес в 20:00 часа на стадион Тича отборите на Черно

...
Днес в 20:00 часа на стадион Тича отборите на Черно
Коментари Харесай

Черно море и Ботев на прага на вратата към Европа

Днес в 20:00 часа на стадион " Тича " тимовете на Черно море и Ботев (Пловдив) се изправят един против различен в решаващият конфликт за класиране на бараж за Лига Европа. Двата отбора стигнаха дотук, откакто отстраниха надлежно Арда (Кърджали) и Етър с по 1:0. Сега един от тях ще направи предпоследната крачка към огромната цел - евроквота. Победителят от днешния конфликт ще срещне тима, който приключи на 3-о място в първата шестица във финалния бараж, който ще дефинира последният български участник в евротурнирите.

Черно море към този момент игра един бараж за класиране за Европа през сезон 2017/18, само че тогава във финала против Левски варненци претърпяха тежка загуба с 1:4 и не съумяха да реализират огромната си цел. Сега те се надяват още веднъж да стигнат до решаващия конфликт, като няма да е изненада, в случай че и този път техен противник е Левски, който преди последния кръг се намира на 3-ото място в класирането.

" Моряците " и " Канарчетата " към този момент се срещнаха два пъти през сезона. В първия мач Черно море завоюва с 2:0 във Варна, а в ответната среща в Пловдив нямаше победител - 1:1.

Всъщност статистиката не е в интерес на Ботев. Пловдивчани нямат гол на " Тича " към този момент над 7 часа. Последното попадение бе дело на Лъчезар Балтанов на 11 март 2017 година Всъщност " Канарчетата " нямат победа над Черно море във Варна от 22 ноември 2015 година.

Като цяло възпитаниците на Ферарио Спасов демонстрират неприятна форма, когато играят надалеч от вкъщи. Отборът загуби и четирите си гостувания за календарната 2020 година. В същото време Черно море е много постоянен хазаин, като няма загуба в последните си 8 мача на " Тича " - 5 победи и 3 равенства.

Интересен факт е, че и двата тима през днешния ден няма да бъдат водени от своите наставници. Илиан Илиев е болен, а Ферарио Спасов е осъден и няма да седи на аварийна пейка.

Домакините евентуално ще излязат в състав Митрович под рамката и пред него в отбрана Станчев, Чантакиас, Янчев и Панов. Георгиев и Вуцов ще са опорните халфове, а Милушев и Курьор ще оперират по крилата. Атаката ще води Иса, а зад тила му ще работи Ангелов.

Ботев има много проблеми преди днешния мач, като Александър Тонев и Лъчезар Балтанов са контузени, а Радослав Терзиев е осъден. Така срещата ще стартират Георгиев на вратата и Филипов Бандаловски, Работов и Марин в защита. Джонатан ще е отбранителен полузащитник, а пред него в средата ще бъдат Неделев и Барбоса. Шопов и Бурбано ще стартират на двете крила, а в офанзива още веднъж ще бъде Вутов.

efbet Лига, бараж за Лига Европа, 1/2-финал:

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

Ч. МОРЕ: Митрович, Станчев, Чантакиас, Янчев, Панов, Георгиев, Вуцов, Ангелов, Курьор, Милушев, Иса

БОТЕВ: Георгиев, Филипов, Бандаловски, Работов, Марин, Джонатан, Шопов, Барбоса, Неделев, Бурбано, Вутов

Стадион: " Тича ", Варна
Съдия: Николай Тодоров
Начало: 20:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР