Днес в 19:00 часа стартира новият сезон в Серия А.

...
Днес в 19:00 часа стартира новият сезон в Серия А.
Коментари Харесай

Серия А се завръща с гръм и трясък

Днес в 19:00 часа започва новият сезон в Серия " А ". А той стартира по най-интересния вероятен метод с дуел сред Киево и първенеца Ювентус. Всички чакат с неспокойствие да видят в игра новата звезда на " бианконерите " Кристиано Роналдо. А това ще се случи още довечера в дуела с " Жълтите магаренца " на стадион " Маркантонио Бентегоди ".

Въпреки, че завоюва 7 следващи трофеи на Италия, Юве си остава огромният любимец и през сегашния сезон. По нищо не проличава играчите на " Старата госпожа " да са пренаситени от триумфи и да считат да понижат темпото. Още повече, че с новите попълнения и изключително с идването на Кристиано Роналдо, тимът наподобява още по-мощен спрямо предните години. Има дребна възможност торинци да съсредоточат повече сили в Шампионската лига, която продължава да им се изплъзва, само че това надали ще се отрази трагично на представянето на тима на домашната сцена.

Претендентите да смъкват Юве от трона обаче не са по никакъв начин малко. Почти всички топ тимове бяха доста дейни на трансферния пазар и демонстрираха, че няма да се примирят току-тъй с превъзходството на “бианконерите” и ще създадат всичко допустимо да спрат похода им към следващото Скудето.

В последните години най-близо до това бе Наполи. Отборът сигурно ще направи нов опит и през тази акция. Не е ясно обаче по какъв начин ще се отрази на неаполитанците треньорската промяна на Маурицио Сари с Карло Анчелоти. При всички положения ще забележим някаква смяна в стила на игра, само че за положително или за неприятно ще си проличи по време на сезона.

Все по-големи упоритости за купата има и от страна на Интер. През предишния сезон " нерадзурите " започнаха доста мощно и дълго време бяха на върха в класирането, само че по-късно рухнаха и приключиха едвам на 4-ата позиция. Сега тимът съумя да задържи гръбнака си от играчи, като в това време бяха привлечени и положителни попълнения като Шиме Върсалко, Стефан де Фрай, Раджа Наинголан, Квадво Асамоа и Лаутаро Мартинес, които се чака да донесат още качество и опция за ротации в състава, който този път да може да издържи в положително движение цялата акция.

Рома е различен огромен кандидат за Скудетото. " Вълците " построиха стабилен тим в последните години, само че постоянно малко не им доближава, с цел да бъдат на равнището на Ювентус. През това лято на " Олимпико " настъпиха някои промени, като най-голямата от тях бе раздялата с вратаря Алисон Бекер, който пое в посока Ливрпул. Друга значима фигура, която си потегли бе Раджа Наинголан, който бе сърцето на халфовата линия на " Вълците ". В същото време обаче бяха взети качествени футболисти като Хавиер Пасторе, Джъстин Клуйверт, Брайън Кристанте и Робин Олсен, които ще би трябвало да запълнят оставените празнини в състава.

Не бива да подминаваме с лека ръка и тима на Милан. Макар и в последните години отборът да е в сериозна рецесия, " росонерите " си остават един от грандовете на италианския футбол, който е време да се надигне от пепелта. На " Сан Сиро " работят интензивно в тази посока, като и това лято бяха направени нови вложения за укрепване на състава. Отново най-впечатляваща бе договорката с Ювентус, като " бианконерите " си върнаха Леонардо Бонучи, само че пък в Милано акостираха Гонсало Игуаин и Матия Калдара. Междувременно " росонерите " се укрепиха и на други невралгични позиции и се чака през новата акция възпитаниците на Дженаро Гатузо да наподобяват много по-добре и да нападат челните места.

В Серия " А " обаче има и други забавни тимове като Лацио, Фиорентина, Торино, Аталанта и Сасуоло, които могат съществено да объркат сметките на любимците. Голям интерес провокира и новакът Парма, който се завърна в елита на Италия, откакто разгласи банкрут през 2015 година и трябваше да стартира от четвърта дивизия, само че единствено за три години съумя да стигне до Серия " А ".

Серия " А ", 1 кръг:

Събота, 18 август:

19:00 часа

Киево - Ювентус

21:30 часа

Лацио - Наполи

Неделя, 19 август:

19:00 часа

Торино - Рома

21:30 часа

Болоня - СПАЛ
Емполи - Каляри
Милан - Дженоа
Парма - Удинезе
Сампдория - Фиорентина
Сасуоло - Интер

Понеделник, 20 август:

Аталанта - Фрозиноне

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР