Днес в 17:00 часа ЦСКА-София се изправя срещу Левски в

...
Днес в 17:00 часа ЦСКА-София се изправя срещу Левски в
Коментари Харесай

Този път залогът е голям

Днес в 17:00 часа ЦСКА-София се изправя против Левски в огромното дерби на 10-ия кръг в Първа професионална лига. За разлика от последните конфликти сред двата отбора в шампионата, които бяха по-скоро единствено за авторитет, този път дуелът е с много по-голям залог. През сегашния сезон “червени” и “сини” дават сериозна поръчка, че ще бъдат действителни съперници на Лудогорец в борбата за купата. Точно заради тази причина конфликтът няма да е единствено за почитателите, а и за първото място във краткотрайното класиране.

Преди мача през днешния ден ЦСКА-София и Левски са с изравнени индикатори. И двата отбора имат по 22 точки в актива си и разделят първото място и водят с 2 точки пред Лудогорец. Сега и в двата лагера настроението е приповдигнато, само че и упованията са огромни. Феновете в алено и синьо също са много въодушевени и се чака стадионът да е цялостен и атмосферата да е доста гореща.

ЦСКА-София се показва много мощно от началото на сезона, като има 7 победи, 1 реми и 1 загуба. Прави усещане обаче, че “червените” се пропукаха в най-важните мачове. Те първо изгубиха от Лудогорец (0:1) в 5-ия кръг, а по-късно направиха реми с Ботев (Пловдив) (0:0) в 7-ия кръг под тепетата.

Левски също е със 7 победи, 1 тъждество и 1 загуба на сметката си досега. “Сините” демонстрират съществено израстване след идването на новия треньор Славиша Стоянович, като допреди два кръга бяха без проваляне на сметката си, преди да бъдат надиграни от Локомотив (Пловдив) (0:1). Все отново отборът съумя бързо да се отърси от отрицателните страсти и още в идващия кръг записа безапелационна победа с 4:1 над Витоша (Бистрица), с която си върна самочувствието за днешния мач.

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро още веднъж не може да употребява контузените Рафаел Енрике и Жеферсон. Предполага се, че той ще заложи на Черниаускас на вратата и Секулич, Чорбаджийски, Бодуров и Лясков в защита. Пинто и Малинов ще са двамата опорни халфове, а Десподов и Тиаго ще работят по двете крила. В офанзива пък ще стартират Джеси и Мауридес.

В Левски нямат проблеми с контузени и осъдени. Славиша Стоянович се чака да пусне в игра Полачек под рамката, като пред него в отбрана ще работят Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов. Тиам и Мариани ще бъдат в ролатя на отбранителни полузащитници, а Паулиньо и Кабрал ще стартират на двете крила. Атаката ще води Костов, а зад тила му ще го подкрепя Обертан.

Първа професионална лига, 9 кръг :

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Чорбаджийски, Бодуров, Лясков, Малинов, Пинто, Десподов, Тиаго, Джеси, Мауридес

ЛЕВСКИ: Полачек, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Мариани, Обертан, Кабрал, Паулиньо, Костов

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Ивайло Стоянов
Начало: 17:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 10 кръг, събота 29 септември  ЦСКА-София 17:00предстои  Левски

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР