Днес, в 17:00 часа, ще бъдат обявени приетите в първи

...
Днес, в 17:00 часа, ще бъдат обявени приетите в първи
Коментари Харесай

Протест на родители в София заради класирането в детски ясли и градини

Днес, в 17:00 часа, ще бъдат оповестени признатите в първи клас възпитаници на първото класиране в учебните заведения в София. На интернет страниците на образователните заведения, би трябвало да бъдат оповестени описите с класираните деца.

Междувременно родители от София се провеждат за митинг пред постройката на Столичната община. Причината е последното огромно класиране за детски градини и ясли, при което към 8000 деца не са признати.

Родители на некласираните деца провеждат митинга непринудено в обществената мрежа.

Да бъдат изплащани парични обезщетения под формата на ваучери в размера на издръжката на признато в градина дете е едно от настояванията на родителите.

Така ще бъдат подкрепени децата им да посещават различни детски заведения, изясни един от уредниците на митинга Симона Григорова, и заключи:

" Спешно строителство при цялостна бистрота и слагане на крайни периоди, като част от тази цялостна бистрота желаеме да има цивилен надзор, тъй че в действителност да е транспарантно, а не както е сега, хората, които аплайват, действително да нямат визия какво тъкмо се построява сега. Докато се изградят тези градини, да се компенсират всички неприети деца ".

За да заявят настояванията си, родителите ще се съберат в 9.00 часа пред постройката на Столичната община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР