Днес, в 16:17 часа, частната компания на Илън Мъск SpaceX

...
Днес, в 16:17 часа, частната компания на Илън Мъск SpaceX
Коментари Харесай

SpaceX изведе в орбита своите първи интернет сателити

Днес, в 16:17 часа, частната компания на Илън Мъск SpaceX изстреля от базата Ванденберг ракетата Falcon 9 с испанския спътник за сондиране на Земята PAZ.
Едновременно с това, SpaceX изведе в орбита своите първи спътници Microsat-2a и Microsat-2b , с които стартира тестванията на своята технология за основаването на единна сателитна мрежа, осигуряваща елементарно наличен интернет за цялата планета.

По време на това изстрелване се употребява нова версия на обтекателя, половината от който компанията ще се опита да приземи на специфична плаваща платформа.

Ракетата излетя устойчиво, а събитието както нормално се предаваше непосредствено в YouTube.



Сателитната система за обезпечаване на повсеместен интернет ще се състои от 12 000 спътника, всеки от които с тегло няколко кг, разграничени на две групи. Едната от тях ще бъде ситуирана на височина от 1110 до 1325 километра, а втората – доста по-ниско – от 335 до 346 километра. Сателитите ще могат да обменят информация както с терминалите на Земята, по този начин и сред себе си.

Първите два спътника от този вид към този момент са в космоса и с тяхна помощ стартират тестванията на технологията.

В тази ракета бе употребена към този момент летяла първа степен на Falcon 9, само че този път SpaceX реши да не я приземява още веднъж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР