Днес в 15 часа стартира състезанието по предприемачество „Аз избирам

...
Днес в 15 часа стартира състезанието по предприемачество „Аз избирам
Коментари Харесай

Деца от Враца и Пловдив мерят сили за наградата от състезанието„Аз избирам да се развивам във Враца“

Днес в 15 часа започва надпреварата по предприемачество „ Аз предпочитам да се развъртвам във Враца “. Организатори са ръководителят на Алумни клуб „ Финанси 2013 “ Мартин Христов и съдружие „ Благотворни другари “.
Сред гостите на събитието от страна на финансовата катедра в Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ са проф. Андрей Захариев – началник на катедрата и ръководител на фондация „ Проф. доктор Минко Русенов “, доцент доктор Ангел Ангелов – учител в катедрата, гл. ас. доктор Петко Ангелов – катедрен Алумни координатор и докт. Силвия Заркова – повторен притежател на премията „ Млад икономист “ на Съюза на икономистите в България.
В надпреварата по предприемачество се включват възпитаници от 10 до 12-ти клас от Пловдив и Враца. Надпреварата ще се организира сред 16 тима. За най-хубавите е обезпечен награден фонд от 700 лв.. Отборът, който е класиран преди всичко, ще получи 400 лв.. За второ място са отредени 200 лв., а за трето – 100 лв..
Като спомагателен тласък всички участници имат право да получат парично-наградна стипендия, която се изплаща след полагане на сполучлив зрелостен изпит, кандидатстване и банкет в постоянна форма на образование в компетентност „ Финанси “ в Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов. Стипендията е в размер на 200 лв. и се изплаща на първия студентски празник при записване като студент в Свищов, само че това не е всичко. Ще бъде обезпечено и гратис общежитие за една година, заяви проф. доктор Андрей Захариев. Средствата са обезпечени посредством фондация „ Проф. доктор Минко Русенов “ на база постъпили целеви дарения на обща стойност 11 400 лева, включително от Алумни клуб „ Финанси 2013 “ с ръководител Мартин Харизанов, преподаватели, банки и застрахователни сдружения.
Целта на надпреварата е младежите да потвърдят, че има смисъл да останат във Враца и да основават бизнес в сърцето на Северозапада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР