Днес в 15:00 часа Славия посреща Ботев (Пловдив) в отложен

...
Днес в 15:00 часа Славия посреща Ботев (Пловдив) в отложен
Коментари Харесай

Славия и Ботев търсят път за излизане от кризата

Днес в 15:00 часа Славия посреща Ботев (Пловдив) в отсрочен мач от 11-ия кръг на efbet Лига. По стратегия мачът трябваше да се изиграе на 31 октомври, само че бе отсрочен поради многото заболели от COVID-19 в състава на " белите ".

И двата отбора се намират в тежко състояние преди днешната среща. Домакините са в серия от три мача без триумф. Всъщност " белите " имат едвам 2 победи от началото на сезона и се намират на предпоследното място в класирането. На " Овча купел " се надяват тима да откри правилния път и да запише победа през днешния ден, с която да си върне самочувствието и да прибави скъпи точки в актива си.

В Ботев ситуацията не е доста по-цветущо. " Канарчетата " са много разтърсени след дербито с Локомотив (Пловдив) в предишния кръг, което бе изгубено с 0:6. Сега играчите ще създадат всичко допустимо да се отърсят от шока и да се върнат към успехите, с което най-малко малко да успокоят гневните си почитатели.

Това ще бъде 127-ия конфликт сред тези два тима в елита. Интересното е, че до момента статистиката посред им е много изравнена - 50 победи за Славия, 50 победи за Ботев и 26 равенства. Головата разлика е 192-189 в интерес на пловдивчани.

Треньорът на домакините Александър Тарханов получи добра вест преди мача. Той още веднъж ще може да разчита на ветераните Георги Петков и Димитър Рангелов, които към този момент са здрави и подготвени за игра. Руският експерт обаче няма да може да употребява Янис Карабельов и Емил Стоев, които остават в лазарета. Терзиев пък е осъден за тази среща.

Така " белите " се чака да излязат в състав Вуцов на вратата и Попадийн, Христов, Виячки и Томбак в отбрана. Гамаков и Бенгюзов ще са опорни халфове, а Филип Кръстев ще работи като плеймейкър. Антовски и Кирилов ще стартират на крилата, а в офанзива ще бъде Калоян Кръстев.

В Ботев също имат много проблеми за решение. Треньорите Петър Пенчев и Тодор Онов не могат да употребяват контузения Виктор Генев и санкции Джонатан Перейра. Големият отсъстващ обаче ще бъде звездата на отбора Тодор Неделев.

Така единайсеторката евентуално ще бъде формирана от Георгиев под рамката и пред него триото Цикарски, Филипов и Работов в защита. Шоколаров и Маркиньос ще работят като халф-бекове, а Добрев, Еспиноса и Тонев ще бъдат тримата в центъра на терена. В офанзива ще се разчита на Сисе и Илиев.

efbet Лига, 11 кръг:

СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ: Вуцов, Попадийн, Христов, Виячки, Томбак, Гамаков, Бенгюзов, Ф. Кръстев, Антовски, Кирилов, К. Кръстев

БОТЕВ: Георгиев, Цикарски, Работов, Филипов, Шоколаров, Маркиньос, Тонев, Еспиноса, Добрев, Илиев, Сисе

Стадион: " Славия ", София
Съдия: Петър Костадинов
Начало: 15:00 часа

efbet Лига 11 кръг, сряда 2 декември  Славия 15:00предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР