Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през

...
Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през
Коментари Харесай

От днес продават електронни винетки

Днес в 14.00 ч стартира продажбата на електронни винетки през особено направения уебсайт bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване, както и в обекти в комерсиалната мрежа.

Всички водачи, които имат хартиени винетки, годни след 1-ви януари 2019 година, би трябвало да знаят, че подмяната на хартиена с електронна винетка не е наложителна, само че е целесъобразна. И въпреки всичко, в случай че водачите изберат да не заверяват електронно винетката си, би трябвало да оставят хартиения стикер върху предното стъкло.

Цените на винетките се резервират без смяна. Въвежда се нова уикенд винетка, която ще коства 10 лева и ще важи от 12.00 ч. в петък до среднощ в неделя.

За леките коли годишната е 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева За леките коли ще има нов тип винетка – уикенд, чиято цена ще бъде 10 лева Тя ще е годна от обяд в петък до среднощ в неделя, предопределена е за хората, които по-рядко пътуват. Най-изгодна за водачите е годишната винетка, тя коства на лидера по 26 стотинки дневно за прилагане на цялата пътна мрежа.

Чрез 500 терминала за самотаксуване също ще може да се купуват е-винетки. Те ще бъдат ситуирани в комерсиалните обекти по продължение на пътната мрежа, най-вече в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, британски, немски, съветски и на езиците на прилежащите на България страни - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се правят посредством дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да ревизират на уеб страницата bgtoll.bg дали тя е годна.

Директорът на " Националното ТОЛ ръководство “ Антон Антнов, специалистът към АПИ проф. Олег Асенов и инж. Веселен Давидов, член на УС на АПИ ще създадат проява пред медии, с цел да разяснят по какъв начин водачите да попълнят регистрационния номер на автомобила, е-mail адрес, в случай че потребителят желае на електронната си поща да получи противоположна информация за купената винетка, период за годност на е-винетката и начална дата за стартирането й, оповестиха от АПИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР