Днес в 13:00 часа България ще научи съперника си за

...
Днес в 13:00 часа България ще научи съперника си за
Коментари Харесай

Чакаме жребия за плейофа в Лигата на нациите


Днес в 13:00 часа България ще научи противника си за 1/2-финалния плейоф в Лигата на нациите. Както е известно, националният тим получи късмет да се класира на Евро 2020 точно по този метод, макар че се провали в квалификациите. За задачата “Лъвовете” ще би трябвало да запишат две победи в полуфинала на 26 март 2020 година и по-късно във финала на 31 март.

Процедурата по жребия е много любопитна, като пред нашия отбор има няколко разновидността. “Трикольорите” могат да попаднат както в поток “А”, по този начин и в поток “С”, като това ще бъде опрделено с чоп всред България, Унгария, Израел и Румъния.

Ако попаднем в поток “С”, всичко е ясно и там противник ще ни бъде Шотландия, като ще гостуваме в полуфинала, а в случай че победим, ще играем с спечелилия от другата двойка в потока Норвегия - Сърбия.

Ако попаднем в поток “А”, разновидностите са повече. Там към този момент е отборът на Исландия и може да играем против него, като тогава сигурно ще гостуваме в полуфинала. Другият вид е да се паднем с някой всред Румъния, Унгария и Израел, като в този случай сигурно ще бъдем домакини в полуфинала и тогава възможностите ни за класиране се усилват.  Вижте урните за жребия за Евро 2020, една от групите е съвсем запълнена

В поток “В” и в поток “D” към този момент всичко е ясно. В поток “В” двойките са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В поток “D” полуфиналите опълчват Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.

Потоците:

Поток А: Исландия, три тима всред Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток В: Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

Поток С: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един всред Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

Поток D: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР