Днес в 12:00 ч. украинският президент Володимир Зеленски ще изнесе

...
Днес в 12:00 ч. украинският президент Володимир Зеленски ще изнесе
Коментари Харесай

Днес украинският президент ще изнесе реч пред гръцкия парламент

Днес в 12:00 ч. украинският президент Володимир Зеленски ще изнесе онлайн тирада пред гръцкия парламент, която ще продължи към 15-20 минути.

На изключителното съвещание ще участват министър-председателят Кириакос Мицотакис, както и водачът на формалната съпротива Алексис Ципрас.

Заседанието ще бъде намерено от ръководителя на Народното събрание Костас Тасулас с малко послание. Следва речта на Владимир Зеленски, която ще се излъчва в Интернет и ще има симултанен превод на гръцки и британски език.

Залите на гръцкия парламент ще останат затворени и няма да е допустимо аудитория да гледа речта на Зеленски, в случай че няма публични предложения. Слушателите с физическо наличие ще бъдат 257-те депутати от трите най-големи партии.

Посланиците на Украйна, Кипър (като ректор на дипломатическия корпус) и Франция (поради френското председателство на ЕС) също ще участват на речта на Зеленски в Народното събрание.

Поканата за диалог пред гръцкия парламент беше отправена от министър-председателя Кириакос Мицотакис по време на телефонен диалог, който организира с украинския президент в деня на националния празник на Гърция, 25 март. Владимир Зеленски неотложно одобри предлагането и включи гръцкия парламент в програмата си за онлайн изяви.

Очаква се в речта си, президента Зеленски да подчертава върху световното отвращение от зверствата град Буча, както и последните събития в Донбас, който е под блокада.

Много е евентуално в речта си пред гърците, Зеленски да похвали Гърция, като място на Демокрацията. Може да включва отпратка към революцията от 1821 година, към гръцкото „ Охи “ от Йоанис Метаксас през 1940 година, към въстанието на Политехниката и други Единственото, което е несъмнено, е, че той ще употребява в речта си с исторически аналогии, с цел да подчертае оптимално сходствата и въобще общата орис на украинския и гръцкия народ. Тази тактичност въпреки всичко е част от неговия риторичен фасон, както се потвърди от изявите му досега, разясняват гръцки медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР