Днес в 11 часа местно време парламентът на Република Македония

...
Днес в 11 часа местно време парламентът на Република Македония
Коментари Харесай

Скопски издания: Става все по-известно, че в Македония ще има предсрочни избори

Днес в 11 часа локално време Народното събрание на Република Македония ще организира своето 61-во съвещание, единствена точка в дневния ред на което е предложенито за пристъпване към изменение на конституцията и четирите конституционни ремонти, които предложи държавното управление и които към този момент минаха през филтъра на комисията по конституционни въпроси, оповестяват изданията в Скопие, представени от Българска телеграфна агенция.

Гласуването в комисията бе подкрепено от депутатите от ръководещото болшинство, а депутатите от ВМРО-ДПМНЕ гласоподаваха срещу. Макар през миналите дни да се спекулираше доста и обществено да се играеше с числа, наподобява властта няма нужното болшинство от две трети в Народното събрание и конституционните промени няма да бъдат признати, разяснява уеб сайтът " Маркукуле ".

От опозиционната партия акцентираха, че нито един техен народен представител няма да поддържа конституционните ремонти за смяна на конституционното име на страната.

Допълнителен проблем за премиера Зоран Заев и държавното управление са част от депутатите от техните редици. Депутатката от съдружния сътрудник ДОМ Лиляна Поповска не участва на дебатите в комисията по конституционни въпроси, а депутатът Ферид Мухич посредством свои изявления в Народното събрание към този момент разгласи, че няма да поддържа конституционните промени.

От ВМРО-ДПМНЕ в петък акцентираха, че партията се приготвя за предварителни парламентарни избори и ще излезе със сериозна обемна и новаторска стратегия. Това, което става все по-известно е, че Македония я чака нова изборна конкуренция, отбелязва в. " Вечер ".

Скопските издание показват, че са дребни възможностите 80 депутати да гласоподават положително за конституционните промени. В алтернатива са две благоприятни условия - депутаттие от ВМРО-ДПМНЕ да вземат участие или да не вземат участие в дебатите, които би трябвало да продължат най-вече 10 дни, или пък да изоставен Народното събрание, с което съвещанието би траяло най-вече два дни.

Коалицията, водена от Социалдемократическия съюз /СДСМ/, прикани опозицията да промени мненията си, защото няма време за губене. Никой да не се надява на прошка, решението е предварителни избори незабавно, в случай че няма болшинство от две трети, обявиха от СДСМ.

Крайно време е тази власт да си замине. Република Македония завоюва на референдума. Това е апел за предварителни избори, обявиха от ВМРО-ДПМНЕ, отбелязва вестник " Вечер "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР