Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се провежда редовния

...
Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се провежда редовния
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Брифинг за обстановката с разпространението на COVID-19 у нас

Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се организира постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура и въведените противоепидемични ограничения в страната.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook.

В брифинга вземат участие министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, изпълнителният шеф на Агенцията по медикаменти магистър-фармацевт Богдан Кирилов, ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов, ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов, шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов.

Заведенията ще могат да употребяват не повече от 50% от потенциала им, според заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Това е поредна стъпка към разхлабване на ограниченията, които бяха наложени поради пандемията.

Вече бяха позволени визитите в игралните зали и казина при потребление на не повече от 50% от потенциала им. Отпаднаха и рестриктивните мерки за работа на обектите, ситуирани в комерсиалните центрове.

1382 са новите случаи на ковид при направени 14082 теста. Положителни са под 10% от направените проби. В болница остават 7168 пациенти, 697 от тях в интензивни отделения. Починалите с COVID-19 са 96 души, излекуваните - 3013.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР