Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се провежда брифинг

...
Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се провежда брифинг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг за обстановката с разпространението на COVID-19 у нас

Днес в 10.00 ч. в Министерския съвет се организира брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура и въведените противоепидемични ограничения в страната. Редовният брифинг в четвъртък беше отсрочен поради тържественото съвещание на новия парламент.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



В брифинга вземат участие министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев, изпълнителният шеф на Агенцията по медикаменти маг.-фарм. Богдан Кирилов и ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов.

2185 са новите случаи на COVID-19 в страната при направени 14747 теста. Излекувани са близо 3400 души. Ваксинираните през последното денонощие са 14988.

Общо 9523 пациенти с ковид остават в болница, от тях 811 са в интензивни отделения. 108 души са изгубили борбата с COVID-19, 3393 оздравелите.

Вчера Националният действен щаб беше разформирован. Щабът беше основан със заповед на министър-председателя Бойко Борисов при започване на пандемията през февруари 2020 година

Националният действен щаб имаше за цел да провежда и координира дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от Световната здравна организация неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР