Днес в 10.00 ч. в Европейски кът в сградата на

...
Днес в 10.00 ч. в Европейски кът в сградата на
Коментари Харесай

Поставят Капсула на доброто на церемония в НС

Днес в 10.00 ч. в Европейски ъгъл в постройката на Народното събрание ще се организира тържествена гала по слагането на Капсула на положителното.

Инициативата е на ръководителя на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) – доктор Елеонора Лилова, със специфичната поддръжка на ръководителя на 44-то Народно заседание –Цвета Караянчева и със съдействието на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, с ръководител Славчо Атанасов. Поводът за церемонията е 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, оповестиха от ДАЗД.

Тази есен Държавната организация за протекция на детето предложи на органите по протекция на детето в България – министрите, кметовете на общини и дирекциите „ Социално подкрепяне “ посредством Агенцията за обществено подкрепяне, да напишат своите послания за положителното на децата и идните генерации като знак на обединените старания за по-добър живот на децата и фамилиите у нас.

На 22 ноември народните представители, представителите на органите по протекция на детето, на министерствата и институциите ще сложат своите послания в Капсулата на положителното, показва БГНЕС. Цвета Караянчева, ръководител на 44-то Народно заседание, Славчо Атанасов – ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и доктор Елеонора Лилова – ръководител на Държавната организация за протекция на детето ще запечатат Капсулата с восък и ще я сложат под стъкло. Тя ще бъде отворена през 2030 година На церемонията ще участва и еврокомисарят Мария Габриел.

Представителите на всички парламентарно показани партии ще се обединят към идеята дружно да реализираме повече в името на децата и тяхното щастливо бъдеще! 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР