Днес УС на БЛС проведе заседание, на което се обсъди

...
Днес УС на БЛС проведе заседание, на което се обсъди
Коментари Харесай

Маджаров: Цените на клиничните пътеки за лечение на деца се увеличават

Днес УС на БЛС организира съвещание, на което се разиска Анекса към Националния рамков контракт за медицинските действия за 2018 година За първи път в средата на годината ще бъдат увеличени цените на редица клинични пътеки и най-много на тези в Педиатрията. Анексът влиза мощ от 1 юни, със задна дата, заяви доктор Иван Маджаров пред медиите.

Всички пътеки, които касаят децата влизат в действие от 1 юни, а смесените за възрастни и детски - влизат в действие от 1 юли. Това се постанова, с цел да не вършат лечебните заведения по два доклада, изясни той. Единственото предложение, което не беше признато, са евтините пътеки, най-вече в общинските биолници, в региона на кардиология, вътрешни заболявания, неврология. Там предложихме 20% нарастване, към този момент се оказа, че НЗОК може да си разреши 10%, сподели Маджаров. Аз съм разговарял с представители на общинските лечебни заведения, те показаха удовлетворение и взехме решение да го подпишем по този метод, изясни още той.

Септември месец ще има нарастване на дейностите, в случай че има неусвоени средства към 30 август. Почти във всяка от дейностите се оформя известна спестовност. Там където има спестовност, ще настояваме тя бъде употребена за увеличение на действия в първична болнична помощ, сподели Маджаров. По думите му БЛС няма отношение към разпределението на средства по обособени лечебни заведения Болниците отсега нататък би трябвало да получат 50 милиона лв. от надзорния съвет по систематизиране на бюджета на лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР