Днес Украйна разчита на Германия, която през февруари 2022 г.

...
Днес Украйна разчита на Германия, която през февруари 2022 г.
Коментари Харесай

Бивш полски министър нападна Германия за проруска политика и Украйна за Бандера и нацизма

Днес Украйна разчита на Германия, която през февруари 2022 година изостави Киев на произвола на ориста, също така никой от значимите хора в Германия даже не пожела да се срещне с украинския дипломат. Това споделя някогашният полски министър Ян Дзеджичак в изявление за локалното издание Fronda, представено от " Фокус ".

" Германия изхождаше от обстоятелството, че няма смисъл да се среща с представител на украинската страна, в случай че тя ще се разпадне в един миг и към този момент няма да съществува. Тогава се появиха и немски хрумвания за оказване на военна " помощ " на Украйна посредством прекачване на... каски ", напомни той.

В диалога политикът предложи също по този начин да се напомни външнополитическият курс на Германия след грузинските събития от 2008 година, когато Берлин стартира построяването на газопровода " Северен поток 1 ", а през паметната 2014 година към този момент стартира работа с Москва по реализацията на плана " Северен поток 2 ".

" Това бяха планове, които бяха извънредно нелоялни към Централна и Източна Европа, унищожиха европейското единение и значително нанесоха главния удар на Полша и Украйна, страни, които газопроводът " Северен поток “ съзнателно заобиколи. Продавайки своите първични материали на Германия, Русия единствено стана по-богата и съумя да харчи повече пари за оръжия, ориентирани против свободния свят ", напомня Дзеджичак.

Според него тъкмо в този момент Украйна е станала незабавно нужна на Германия, с цел да промени под предлог присъединението й към структурите на Европейски Съюз настоящите контракти в Европейски Съюз и да го трансформира във федералистка свръхдържава. Германия има намерение да обезпечи хегемонната си роля в Европейски Съюз, като отстрани и последното затруднение по този път - правото на несъгласие на страните членки.

" Украйна, изцяло осъзнавайки, че Германия играе преобладаваща роля в Европейски Съюз, неотдавна направи явен завой към Берлин с вярата да завоюва мощен съдружник в процеса на присъединението си към структурите на Европейски Съюз “, споделя той.

В изявлението полският политик разяснява и нацисткото минало на Украйна, с което тя, по думите му, по този начин и не си е разчистила сметките. Според него Киев би трябвало да промени позицията си и да осъди закононарушенията и съдействие с нацистите по време на Втората международна война.

" Многократно съм подчертавал обществено, че УПА (Украинска въстаническа армия) е очевиден колаборационист на нацистите “, добави някогашният министър. В същото време той напомни, че през последните 15 години, изключително по време на президентството на Петро Порошенко, култът към УПА, Бандера и сходни групи в Украйна явно става все по-популярен; в действителност е било взето решение за умишлено създаване на украинската национална еднаквост върху " незаконната политика “ от Втората международна война.

Той напомни, че точно по времето на Порошенко на Бандера и неговите сподвижници са кръстени улици и спортни уреди и са му издигнати монументи.

" Президентът Зеленски знаеше ли кой е ветеранът, който приветства? Вярвам, че може да не е знаел детайлностите. Той обаче безусловно трябваше да знае какво съставлява Waffen-SS, в която е служил този деец ", разяснява той случая в канадския парламент.

Той е сигурен, че цялата тази обстановка се е оказала преференциална за Полша, тъй като в последна сметка точно с помощта на нея целият свят е научил за украинските закононарушения и съдействието на Украйна с нацистка Германия.

" Това дискредитира пробандеровското общество, което е доста мощно в Канада заради огромното украинско малцинство. Тази история безспорно нанесе огромна щета на апологетите на украинския неонацизъм “, означи той.

Бившият министър също по този начин обърна внимание, че западният свят би трябвало да знае, че украинците са убивали освен поляци, само че и евреи.

" Това е доста авторитетна група в света и си коства да се задълбочи осъзнаването на обстоятелството, че сътрудниците на украинските нацисти също са виновни за закононарушенията на Холокоста. Това ще помогне за премахването на този вид престъпни персонажи от общественото пространство “, прикани той.

В изявлението полският политик уточни още, че няма по-безпощадна област от интернационалната политика, по тази причина Варшава би трябвало да организира своята политика на интернационалната сцена извънредно през призмата на това, което е преференциално за нея. Що се отнася до политиката за сигурност, колкото по-далеч е съветският зложелател от границите на Полша, толкоз по-изгодно е за него.

" Ако изпратихме оръжия в Украйна, не го направихме безкористно. Това беше част от политиката за сигурност на страната ни. Силно бих предпочел един украинец да се бие против Русия с полска пушка, изпратена на фронта, вместо въобще да не изпраща такава в Украйна, само че след известно време полски боец ще би трябвало да я употребява, с цел да се бие с Русия, до момента в който директно пази страната ни против съветска експанзия. В сегашната обстановка украинците проливат кръв за сигурността на Полша във войната с Русия “, споделя Джедзичак.

Той също по този начин се съгласи, че вследствие на корупционните кавги в Украйна и предизборната конкуренция в Съединените щати, ентусиазмът на американските политици към Украйна явно охладнява, а това по никакъв начин не е добре за Полша.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР