Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който

...
Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който
Коментари Харесай

По 2 000 опаковки нискомолекулярен хепарин седмично получават болниците

Днес у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на COVID-19. Дозите са за цялата страна според от потребностите и поръчките на лечебните заведения. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов пред публицисти.

Заявките на всички лечебни заведения за нискомолекулярен хепарин ще бъдат изпълнявани предпочитано, основани са коридори за тази цел. Създадена е опция за денонощен режим на доставка , с държавни коли, където е належащо. Нямаме терзания за логистиката, сподели още проф. Костадин Ангелов.
 След Нова година стартира имунизацията против COVID-19
След Нова година стартира имунизацията против COVID-19

Националният проект на България при пандемия е в генерична подготвеност

Той посочи, че всеки понеделник потеглят 2 000 опаковки, в които има по 6 шприци нискомолекулярен хепарин - общо 12 000 шприци. Не е имало пациент, който да няма нискомолекулярен хепарин за лекуване, увери здравният министър.

В рамките на няколко дни нискомолекулярният хепарин ще тръгне за болничния пазар.

Няма сигнали от лечебните заведения и аптеките за дефицит на лекарства и консумативи, свързани с лекуването на пациентите както с коронавирус, по този начин и без коронавирус, посочи проф. Ангелов.

Той уточни, че няма усложнения в доставката на кръвна плазма на територията на София. Няма забавени доставки за пациентите от цялата страна, няма сигнали за закъснение през последните няколко дни, сподели в умозаключение здравният министър.
 Догодина получаваме 804 млн. лв. от Европейски Съюз за справяне с пандемията
Догодина получаваме 804 млн. лв. от Европейски Съюз за справяне с пандемията

Средствата са по инструмента REACT-EU
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР