Днес целият Европейски парламент се изправи на крака и аплодира

...
Днес целият Европейски парламент се изправи на крака и аплодира
Коментари Харесай

Евродепутатите аплодират на крака Зеленски, а в българския парламент си правят забележки за речника

Днес целият Европейски парламент се изправи на крайници и приветства президента на Украйна Володимир Зеленски, който прикани Европа да не обръща тил на страната му, която с кръвта си пази европейските полезности. Без авансово написана тирада /каза, че в Киев към този момент няма хартия/, надълбоко прочувствено, без нормалните евроклишета, президентът се обърна към водачите на континента и изиска страната му да стане член на европейското семейство.

„ Често се споделя, че Украйна е избрала да върви по пътя към Европа. Това е нашият главен блян. Искам да чуя това и от вас, с цел да може всички ние да чуем, че подкрепяте украинския избор. Всеки един площад ще бъде именуван „ Площад на свободата”.

„ Без вас Украйна ще остане сама. Ние доказахме своята мощ. Ние сме тъкмо като вас – докажете, че вие сте с нас. Докажете, че няма да ни обърнете тил. Докажете, че вие в действителност сте европейци. Тогава животът ще спечелва над гибелта и светлината ще спечелва над мрака. Слава на Украйна!”

Час по-късно посланици и дипломати групово напуснаха съвещанието на Съвета на Организация на обединените нации по Правата на индивида по време на обръщението на съветския външен министър Сергей Лавров към Конференцията по разоръжаване в Женева.

По същото време, тук, в София, в българския парламент вървеше протяжна, изтощителна и на моменти срамна полемика за оставката на някогашния към този момент боен министър Стефан Янев. В разгара на военно- политическата и филантропична рецесия родните депутати похарчиха няколко часа скъпо време, с цел да си вършат лингвистични забележки, да описват за неприятното завещание на ГЕРБ, върнаха се до избавителната акция за Боян Петров. И всичко това, с цел да гласоподават едно авансово уговорено решение. Това скъпо време можеше да бъде употребявано за гласоподаване на ремонти в законите, които могат да оказват помощ на стотиците украинци, които търсят леговище в страната ни, бягайки от войната. Например. Или за други потребни решения. Българските политици очевидно не желаят да изтърван скъпото рекламно време, с цел да се създадат реклама.

Но войната с изключение на опиат, е и лакмус за съвестта на политиците.

Например, през последните дни ставаме очевидци по какъв начин огромна част от огромните международни компании слагат Русия в изолираност и прекъсват търговски връзки с ясното схващане, че ще понесат огромни загуби. Но не по този начин стоят нещата с някогашните европейски водачи, които напускайки комфортните си кресла в европейските институции, безусловно бяха купени от приятелите – олигарси на Путин. „ Всяка война има героични, незаконни и позорни страници. Днес в страниците на позора има едно съответно име – Герхард Шроьодер. Руските войски обстрелват жилищни квартали, украински градове, в Харков ракета удари Площада на свободата и починаха десетки хора. И след всичко това, някогашният федерален канцлер продължава да бъде правилен на килъра Путин” съобщи през днешния ден политологът Александър Фридман.

В управителните препоръки на огромни съветски компании са също някогашният министър председател на Финландия Еско Ахо, който e самостоятелен шеф на Сбербанк от 2016 година насам, някогашният министър председател на Италия Матео Ренци е в съвета на шефовете на Delimobil - най-голямата съветска услуга за споделени транспорти, някогашният канцлер на Австрия Кристиан Керн е член на надзорния съвет на съветските държавни железници РЖД. Друг някогашен австрийски водач - Волфганг Шюсел, който управляваше страната сред 2000 и 2007 година - е в управлението на петролната компания " Лукойл " от 2019 година Бившата министърка на външните работи на Австрия Карин Кнайсл е част от борда на " Роснефт ". А ръководител на борда към момента е някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер. Друг немец Матиас Варниг - е началник на компанията " Северен поток 2 ". Той е и член на борда на шефовете на " Транснефт " и алуминиевия производител " Русал ". И още доста като тях. Очевидно в историята на тази война, позорните страници няма да бъдат малко.

Но очевидно и тук - всеки самичък си преценява!

Иначе руснаците унищожават информационните канали на Киев и явно се готвят за нощна кланица в града. Но някогашните европейски водачи очевидно избират да имат вяра на Путин и Шайго, които не престават да настояват " че нанасят извънредно точни удари по военни обекти ". А убитите деца са единствено украйнски " фалшив " - най-малко съгласно Лукашенко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР