Днес трябва да стане ясно кой ще оглави Националния институт

...
Днес трябва да стане ясно кой ще оглави Националния институт
Коментари Харесай

Изтича крайният срок за нов шеф на НИМХ, синоптиците плашат с крайна мярка

Днес би трябвало да стане ясно кой ще оглави Националния институт по метеорология и хидрология. Метеоролозите към този момент повече от седмица са без началник и на процедура работата буксува. Синоптиците предизвестиха, че в случай че не бъде назначено ново управление, прогнозата за времето няма да бъде обезпечавана 24 часа в денонощието.
До тук се стигна след серия от митинги за самостоятелност от страна на синоптиците. Те упорстваха за цялостното обособяване на инситута от Българска академия на науките. В последна сметка получиха частична автономност, а при започване на месеца от поста шеф беше освободен професор Христомир Брънзов. По този метод – без управление института работи на автопилот, без да има кой да подписва нужната документи.

Миналият четвъртък от Българска академия на науките предложиха краткотрайно управителните функционалности да поеме Костадин Ганев. Друга допустима кандидатура за поста е тази на проф. Пламен Нинов, който е зам.- шеф на Института.Управителните органи на Българска академия на науките твърдят, че според своите пълномощия, ще обезпечат всички нужни условия за обикновено, умерено и безпроблемно действие на Национален институт по метеорология и хидрология до привършване на процедурата по преструктурирането му.

До привършване на бюджетната година Националният институт по метеорология и хидрология(НИМХ) ще разполага и ще се разпорежда със средствата от дотацията от държавния бюджет, както и със средствата от лични доходи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР