Днес това се случи - лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ

...
Днес това се случи - лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ
Коментари Харесай

Карадайъ: ГЕРБ и БСП се чувстват над закона

Днес това се случи - лъсна подмолното съглашателство на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи БГНЕС.
Карадайъ напомни пред медиите, че през днешния ден сутринта Движение за права и свободи са призовали да следят гласуването на член 64 от Закона за държавния бюджет, където са партийните дотации.
" Защото ние предполагахме и до нас доближи такава информация, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са влезнали в подмолно съглашателство за дотациите срещу демокрацията и плурализма. Размер на дотацията, която е задоволителна единствено за огромните партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия и не е задоволителна за по-малките партии. Видя се популизма и на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия ", сподели той.
По думите му в името на партийните дотации двете най-големи партии си разрешили да нарушат умишлено и надменно правилника за организацията и активността на Народно събрание.
" В член 71 е казано, че прегласуване, наново гласоподаване може да има незабавно след гласуването, каквото имаше когато се гласоподава член 64, когато му беше времето и такова гласоподаване беше извършено. Видяхме от госпожа Караянчева отвод да следи за осъществяването на правилника на Народното събрание, тя се отхвърля по този метод да бъде ръководител на Народно събрание, тъй като всички народни представители са длъжни и са се клели да съблюдават Конституцията и законите на страната, а тя най-арогантно и безусловно умишлено наруши правилника и се отхвърли да следи за осъществяването на правилника за организацията и активността на Народно събрание. Това е ГЕРБ, това е Българска социалистическа партия. Те имат чувството, че са над закона ", сподели Карадайъ.
Той уточни, че по този съответен мотив и за " тяхната надменност в политиката въобще като цяло ", най-вероятно Движение за права и свободи ще изразят своята позиция и оценка.
Карадайъ опроверга обвиняванията в неистина и повтори, че лъснало подмолното съглашателство на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. " От Българска социалистическа партия през днешния ден твърдяха, че аз съм лъгал, не знам кой лъже. Фактите мисля, че приказват тъкмо противоположното на това, което твърди госпожа Нинова. Явно тя лъже.
ГЕРБ твърдяха, че няма такива съглашателства, обаче и те нарушиха правилника за организацията и активността на Народното събрание. Явно и те лъжат. Явно популизмът, лицемерието в политиката са доста по-важни от разпоредбите ", съобщи Карадайъ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР