Днес топ представители на САЩ и Китай възобновяват търговските преговори

...
Днес топ представители на САЩ и Китай възобновяват търговските преговори
Коментари Харесай

САЩ и Китай подновяват търговските преговори за първи път от май

Днес топ представители на Съединени американски щати и Китай възобновяват комерсиалните договаряния за първи път от май в опит да прекратят американско-китайската комерсиална война, макар че има малко упования за реализиране на прогрес, осведоми ДПА.

Търговският представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и министърът на търговията на Съединени американски щати Стивън Мнучин ще се срещнат с китайския вицепремиер Лю Хъ в Шанхай на двудневни диалози.

Срещата идва след комерсиалното помирение сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайския президент Си Дзинпин, реализирано на срещата на Г-20 в Осака през предишния месец.

Съединени американски щати в това време дадоха обещание да не постановат нови мита и да анулират някои ограничавания против китайския телекомуникационен колос Huawei, който през май беше вкаран в " черен лист " с компании, които не могат да работят с американците.

Преди примирието Доналд Тръмп заплаши да наложи мита върху китайски импорт за още 325 милиарда $, което значи съвсем всички китайски артикули, внасяни в Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР