"Днес точно от 17:00 се събираме пред Министерски съвет. Да

...
"Днес точно от 17:00 се събираме пред Министерски съвет. Да
Коментари Харесай

София: Трети ден на протести срещу правителството

"Днес тъкмо от 17:00 се събираме пред Министерски съвет. Да защитим демокрацията от ботушите на властта, с цел да кажем "НЕ " на полицейското принуждение и провокацията на ръководещите. " Това гласи текстът към събитието, проведено във Facebook от така наречен Отровно трио, в състав: скулпторът проф. Велислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и юрист Николай Хаджигенов.

В четвъртък и петък митингът под наслов "Да спасим демокрацията " се състоя пред постройката на президентството на " Дондуков " 2. В петък беше проведен и контрапротест в поддръжка на кабинета "Борисов ", на който пристигнаха симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна.

Двата митинга бяха отделени с дълъг кордон с служители на реда, с цел да не се окажат протестиращите групи наоколо. По-късно обаче се стигна до вълнения и конфликти с полицията. Имаше и ранени органи на реда.

Тази заран, по време на брифинг на ръководещата партия, от ГЕРБ обявиха, че президентът Румен Радев носи персонална отговорност за безредиците от петък вечерта. А те са били предизвикани от "шпицкомандите " на обвинения предприемач Васил Божков, който призоваваше към митинги в обществените мрежи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР