Днес Tesla представи пред света следващата стъпка в своето продуктово развитие- определеният

...
Днес Tesla представи пред света следващата
стъпка в своето продуктово развитие-
определеният
Коментари Харесай

Tesla Model Y идва с пет- и седемместен интериор, 370 км пробег и цена от според зависи

Днес Tesla показа пред света следващата стъпка в своето продуктово развитие- определеният от компанията като компактен SUV модел Model Y.

Типично за марката, най-евтината версия на Model Y- Standard Range с цена от 39 000 щатски долара, ще се забави най-вече с пазарното си лансиране, като към момента не може да бъде декларирана за поръчка, а доставките се чака да започват през 2021 година.

Освен в общоприета версия (370 км пробег), Tesla Model Y се предлага в трансформация с удължен пробег (Long Range) и самостоятелност от 480 километра, със задвижване на четирите колела (Dual-Motor All-Wheel Drive) и спортна (Performance).

Версията Long Range на Model Y със задно задвижване се предлага на цена от 42 700 долара, а тази с четири задвижващи колела е оценена на 46 700 $. Model Y Performance, която предлага опция за ускоряване от 0 до 96 км/ч за 3.5 секунди, спортна спирачна система, карбонов спойлер, спортно окачване и други, идва против 55 700 $.

Анонсираните от Tesla цени за Model Y включват противоречивото преимущество наречено Gas Savings, което съставлява очаквани спестявания вследствие на използването на електрическа сила вместо класически горива. При Model Y Performance, Gas Savings клаузата е на стойност от 4300 щатски $.

Интересна специфичност на Tesla Model Y е тази, че освен в петместна настройка на интериора, електрическият автомобил ще може да бъде поръчан и в седемместна, която идва с утежнение в крайната цена от 3000 $.

В обявените от Tesla Model Y цени не е включена по този начин тачената от потребителите система Autopilot, която дава опция за автоматизираното ръководство на колата при придвижване в една лента. Цената на опцията е 3000 $, а в случай че клиентите искат да надградят автомобила си и с квалифицираната от марката като "Възможност за изцяло автоматично управление " алтернатива, цената се увеличава с още 5000 $.

От Tesla анонсират, че първите доставки на модификациите Model Y Performance, Long Range Rear-Wheel Drive и Dual-Motor All-Wheel Drive се чака да започнат през есента на идната година, а през пролетта на 2021 и тези на базовият Model Y Standard Range.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР