Днес телефоните са неизменна част от ежедневието, не само заради

...
Днес телефоните са неизменна част от ежедневието, не само заради
Коментари Харесай

8 страховити неща, които смартфонът ви знае за вас

Днес телефоните са неизменима част от всекидневието, освен поради към този момент приетите изгоди за връзка и връзка с интернет. Чрез приложения, те могат да ви упътят по какъв начин да стигнете до избран адрес. Имат по-добри камери от тежките тромави апарати преди, само че тези устройства ви познават по-добре и от вашите другари. Вижте за какво, съгласно Reader`s Digest:

Знаят всяко място, на което сте били

И андроидите, и айфоните имат вградена стратегия, която да наблюдава вашата локация когато и да е. Ако се разровите из настройките ще намерите и тези за местоположението, които при активиране ще сформират много дълъг лист от места, на които даже не сте били, а евентуално сте минали около тях. Тази стратегия употребява много от батерията ви и по тази причина доста консуматори не я включват.

Всичко, което казвате на режим гласово командване

Тази алтернатива събира данни, с цел да ви схваща по-добре и да разпознава какво ѝ казвате, съгласно лиценза на устройството. Режимът обаче извлича всякаква информация от това, което казвате и надали е единствено, с цел да усъвършенства метода, по който разчита вашите думи.

Персонална информация

Компанията за програмен продукт в Китай One Plus е била хваната да събира кодове за отключване на телефоните от своите консуматори. От компанията са обяснили, че го вършат за да подобрят услугите за клиентите си. Изземанe на персонални данни и ключове за устройства е неприемливо, изключително след абсурда с Фейсбук и Cambridge Analityca, когато стана ясно по какъв начин това се случва без потребителите да имат визия.

Паролите ви

Случвало ли ви се е да влезете в акаунт или уеб страница и устройството да ви зададе въпроса, дали желаете да запамети паролата ви? Наистина е по-удобно да не се вписвате всякога, тъй като това икономисва и време. Знаете ли обаче, че Гугъл, вашият смарт телефон и редица други уеб сайтове запомнят тези пароли. По-безопасен е старомодният метод с лист и химикал, в случай че ви е боязън, че ще забравите паролата.

Всяко известие, което изпращате

Изтритите известия не изчезват, както мислят доста консуматори. Apple устройствата съхраняват криптирана версия на известията за неустановен интервал от време. Компанията не споделя обаче какво значи " неустановен интервал от време ". Той може да бъде 5 минути, само че може и да е години.

Всичко, което търсите в Гугъл

Веднъж откакто се впишете с вашите данни за Гугъл в системата на Android, устройството има достъп до всички интервенции, които правите в Гугъл, в това число дължината на телефонните позвънявания и локация на местата, където сте били.

Колко бързо пътуваш

Всеки е имал смарт телефон, който оповестява какъв брой време лишава, с цел да се стигне до избран адрес. Тази функционалност върви дружно с настройките за местоположението, т.е. вашето устройство знае навреме къде сте, какъв брой бързо се движете и по кое време ще пристигнете.

Информацията, която давате на приложенията

Определени приложения могат да извлекат огромен размер от данните ви. Чрез настройките на телефона си можете да ограничите информацията за вас, която получават тези приложения, само че единствено до някаква степен. Затова би трябвало да сте деликатни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР